Бігти без оглядки: 6 ознак швидкого розлучення, які краще не ігнорувати

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чи існують ознаки незабаром розлучення і, чи можна щось із цим зробити? Існують! Щобільше, якщо обидва партнери обидва зацікавлені в роботі над цим шлюбом і готові зробити для цього конкретні кроки, союз можна врятувати. Щоправда, є й такі ознаки розлучення, які сигналізують про те, що вам час розійтися.

Ознаки розлучення у сім'ї: терапевти сказали, на що звернути увагу

Ліцензована терапевтка з питань шлюбу та сім'ї Уїна Каллінз вважає, що аналізуючи ознаки необхідності розлучення, важливо також розуміти, чи маєте ви справу з тимчасовою, чи довгостроковою проблемою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Деякі обставини напружують шлюб настільки, що він розпадається, тоді як ваші почуття до чоловіка залишаються недоторканими. Подумайте, як ви ставилися б до шлюбу, якби можна було змінити певні обставини у майбутньому,

— каже вона.

На якому б етапі ухвалення рішення ви не знаходилися, варто знати про те, які ознаки розлучення з чоловіком чи дружиною не можна ігнорувати, пише mindbodygreen.com .

  1. Сімейне насильство

Випадки насильства не підлягають обговоренню. Уіна Каллінз і психологіня Маргарет Пол кажуть, що це одна з ознак, яку в жодному разі не можна ігнорувати, чи то фізичне, емоційне чи словесне насильство.

  1. Ви від життя хочете різного

Пол каже, що, якщо ви і ваш чоловік не згодні з тим, чого ви хочете від життя, від народження дітей до вибору місця проживання, можливо, має сенс розлучитися. Подібні речі можуть стати справжньою перешкодою для багатьох пар, тому зрозумійте, що для вас не підлягає обговоренню. Отже, якщо ваш партнер не може відповідати вашим глибоким потребам та бажанням (наприклад, мати дітей), шлюб, швидше за все, не принесе вам задоволення.

  1. Шлюб завдає вам страждань

Іноді причина розлучення може бути дуже простою та зрозумілою: вам неприємні стосунки. Каллінз підкреслює, що якщо ваш шлюб завдає вам (або вашим дітям) значних і постійних страждань, це досить вагома причина, щоб піти.

  1. Шлюб не стає кращим незважаючи на всі зусилля

Чи намагалися ви вже покращити шлюб, використовуючи сімейну терапію чи просто відкрито розповідаючи про проблеми? За словами Каллінза, якщо ви вичерпали всі можливості змусити цей союз працювати і нічого не покращало, розлучення, швидше за все, буде найкращим рішенням.

  1. Немає жодного духовного чи емоційного зв'язку

За словами Пол, трапляються випадки, коли один партнер може, так би мовити, "перерости" іншого. Це болісно, але важливо усвідомлювати коли це відбувається.

Якщо людина перебуває на шляху емоційного та духовного зростання, а її партнерові це взагалі нецікаво, особливого емоційного зв'язку не буде,

— пояснює вона.

Коли це станеться, швидше за все, не буде особливого духовного чи сексуального зв'язку, пояснює психологіня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Ви не можете собі уявити, що проведете зі своїм чоловіком все життя

Якщо ви бачите, що ситуація не покращується, Каллінз пропонує подумати про те, чи можна зберегти шлюб, якщо нічого не зміниться до кінця вашого життя. Якщо думка про те, що нічого не зміниться, лякає вас більше, ніж думка про звільнення, це ознака того, що у ваших інтересах рухатися до розлучення.

Раніше ми писали, що таке касперинг . Деякі психологи вважають, що це найкращий спосіб розірвати стосунки менш болісно.