Важко не помітити: 12 безпомилкових ознак нарцистичної жінки

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Самозакохана та нарцисична особистість поруч — не найкраща компанія

Іноді спроби додати трохи більше любові й терпіння не рятують стосунки. Особливо, якщо ви живете з самозакоханою людиною, яка може використовувати вашу доброту у своїх цілях!

Як визначити жінку-нарциса: ознаки, які важко не помітити

Як і більшість токсичних відносин, стосунки із зарозумілою та самозакоханою дружиною може змусити вас почуватися безпорадним, емоційно виснаженим і по-справжньому нещасним. Але якимось чином ви завжди намагаєтеся налагодити стосунки, хоча в глибині душі знаєте, що всі ваші зусилля марні! Якщо ваша партнерка нарцисична, важливо це розуміти. Видання pinkvilla.com підказало, які ознаки допоможуть це зробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

12 ознак нарцисичної жінки, на які слід звернути увагу

Сьогодні слово "нарцисизм" можна почути частіше, ніж будь-коли. Однак не кожна зарозуміла і самовпевнена людина, яка зустрічається вам на життєвому шляху, обов'язково нарцисична. Нарцисизм можна описати як поєднання маніпулятивної, експлуататорської та жорстокої поведінки, що підживлює підвищене почуття власної значущості. 

Психологи припускають, що приховані нарциси часто виховуються в середовищі високого тиску, де їхні поверхневі аспекти життя, такі як зовнішній вигляд, академічна успішність, фінансові успіхи або здатність просуватися по кар'єрних сходах, отримують значне схвалення, тоді як їхнє емоційне здоров'я, мораль, особисті цінності тощо грубо нехтуються. Через це нарциси часто підходять до романтичних стосунків з браком емпатії, тим самим негативно впливаючи на добробут свого партнера. Зрозуміти, що ваша партнерка саме така можна за такими ознаками:

Вона займається газлайтингом

Один із поширених способів, який жінка-нарцис використовує для маніпуляцій — спроби змусити вас поставити під сумнів власну реальність, щоб ви продовжували підживлювати її мінливе его. Це може стосуватися ваших емоцій, особистих цінностей, інтелекту — ви починаєте сумніватися у всьому! Наприклад, якщо ви сварите свою самозакохану дівчину за те, що вона нагрубила вашим друзям, то вона або виправдовуватиме свою поведінку, виставляючи вас у несправедливому світлі, або повністю заперечуватиме, що робила щось подібне.

Ви відчуваєте потребу записувати всі ваші розмови

Коли ваша жінка постійно заперечує, що сказала або зробила щось, що вас засмутило, ви відчуваєте бажання записувати всі ваші розмови, щоб надати їй докази. Наявність такої необхідності, як у суді, для вирішення найменших конфліктів між вами — головний червоний прапор стосунків з нарцисом. Крім того, ще більш несправедливою ситуацію робить те, що ваша партнерка може ніколи не відчувати такого бажання щось вам доводити, а це означає, що вона вважає себе більшим авторитетом у вашій парі.

Вона не може сприймати критику

Хоча зовні нарциси можуть здаватися дуже впевненими в собі, в глибині душі вони постійно сумніваються в своїх силах. Тому такій людині болісно важко сприймати критику, яку вона постійно зчитує як відмову. На яку, своєю чергою, досить агресивно реагує.

Вона відчуває невгамовну жагу до схвалення

Ваша самозакохана партнерка може часто відчувати, що її недостатньо хвалять через її роздуте почуття величі. Вона шукатиме схвалення в усіх аспектах свого життя — на роботі, в колі спілкування, в інтимних стосунках, — прагнутиме бути в центрі уваги. Це дуже очевидна ознака, і її досить легко помітити.

Вона використовує вас, щоб покращити свій імідж

Як правило, нарцисична партнерка піклується лише про вашу фізичну форму, тому що їй буде соромно за вас, якщо ви почнете виглядати не так, як їй подобається. Хоча це лише один приклад — замість зовнішності та фізичної форми можна підставити інтелект, багатство, соціальний статус тощо. Отже, якщо ви постійно відчуваєте, що ваша дівчина покине вас, якщо ви втратите щось із перерахованого вище, цілком ймовірно, що вона нарцис…

Їй не вистачає глибини

Надмірне потурання своїм поверхневим лаврам і недостатнє потурання своїй емоційній і духовній особистості формує нарцисів у дитинстві. Тому в дорослому віці вони не сприймають вразливість або почуття інших.

Вона вважає ваші емоції ірраціональними

Все, що може довести, що жінка-нарцис неправа, вона вважає нерозумним, в тому числі і ваші емоції. Якщо ви відкриваєтеся їй з якоюсь дрібною проблемою, вона може висміяти її або назвати вас занадто чутливим. Якщо ж йдеться про серйознішу проблему, вона може перейти на вищий щабель і заперечити ваше "право" бути засмученим чи розчарованим, оскільки ви від самого початку були неправі! Якщо ви очікуєте подібної реакції щоразу, коли стаєте емоційно вразливими з партнеркою, то це явна ознака нарцисизму.

Вона змушує вас відчувати себе неадекватним

Жодна людина не є ідеальною — а це означає, що незалежно від того, наскільки об'єктивно ви успішні в житті, ваш нарцисичний партнер завжди знайде причину, щоб зруйнувати вашу самооцінку. Навіть якщо ви досягаєте успіхів, наприклад, отримуєте підвищення або худнете, ваша дружина буде недооцінювати це, кажучи щось на кшталт: "І це все?", замість того, щоб підтримати.

Вона не бачить у собі жодних недоліків

Одна з найбільш невблаганних якостей жінки-нарциса є те, що вона ніколи не зможе побачити власних недоліків, незалежно від того, наскільки агресивно вона вказуватиме на недоліки інших. Нарциси дуже добре вміють раціоналізувати та виправдовувати свої найгірші вчинки, аж до обурення оточуючих.

Вона погано регулює свої емоції

Незалежно від того, що ви робите, все обов'язково прийме потворний оборот, якщо его нарцисичної жінки опиниться під загрозою або щось піде не так, як їй хочеться. Напади гніву, люті, ревнощів тощо можуть бути (як би жахливо це не звучало) звичним явищем у ваших стосунках.

Вона отримує задоволення від страждань інших

Вона може не замислюючись критикувати, відкидати, викривати чи принижувати когось, аби тільки насолодитися його болем. Вам може здатися, що ваша партнерка надзвичайно марнославна, можливо, навіть схиблена на тому, що має право сміятися з усіх, окрім себе самої.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В глибині душі вона дуже невпевнена в собі

Незалежно від того, наскільки пихатою або самовпевненою може здаватися нарцисична людина, правда полягає в тому, що всередині вона глибоко невпевнена в собі. Насправді, всі намагання здаватися вищою зовні — це просто спроби заповнити порожнечу всередині себе, яка, здається, надає її життю сенсу. 

Раніше ми розповідали про те, як зрозуміти, що жінка сильно ображена. На це вкажуть 8 ознак .