Справжні авточерепахи: 5 найповільніших серійних автомобілів в історії

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Найповільніші машини в історії. Фото: BMW Isetta. Фото: Museo Nazionale dell'Automobile

Ці автомобілі не здатні розвивати велику швидкість

У світі безліч моделей авто, які здатні розвивати велику швидкість, за ними навіть споглядати моторошно, найкрасивіших машин та дуже дивних моделей. Але ми хочемо розповісти про надзвичайно повільні машини, які сходили з конвеєра за всю історію автомобілебудування.

Такі моделі навряд припадуть до смаку любителям їздити швидко, щоб потішити свій адреналін. Але такі машини чудово підійдуть для неспішної їзди заради прогулянки чи вдосконалення навичок водіння для тих, хто нещодавно за кермом, розповідає novyny.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Citroen Ami

Це електричний квадроцикл, який випускається з 2020 року. Він може розвинути швидкість до 45 км/год. Надзвичайно доступний, але найповільніший в історії. Модель чудово підходить для підлітків, адже у деяких європейських країнах для експлуатації Citroen Ami навіть не потрібні водійські посвідчення.

2. Renault Twizy

Електричний автомобіль Renault Twizy випускався французьким брендом з 2012 до 2023 року. Це найкомпактніша модель, яка оснащена 18-сильним електромотором і здатна розвивати швидкість 80 км/год.

3. BMW Isetta 250

Мікроавтомобіль BMW Isetta випускався німецьким брендом з 1955 по 1962 рік. Саме ця модель допомогла компанії впоратися з післявоєнною кризою. Максимальна швидкість лише 85 км/год.

4. Peugeot 106 Electrique

Хетчбек Peugeot 106 випускався з 1991 по 2003 рік. Модель оснащена 15-сильним електромотором, а максимальна швидкість моделі становить 90 км/год.

5. Citroen AX Electric

Компактний хетчбек Citroen AX випускався з 1986 по 1994 рік. Модель оснащувалася малопотужними двигунами, що дозволяло використовувати мало палива. У 1989 році в лінійці моделі з'явилася електрична модифікація. Вона була оснащена 15-сильним електромотором. Електрокар розвивав швидкість лише 92 км/год.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували світлини авто, які вражають своїм дивним виглядом. Ми впевнені, такого вище не бачили.