Справжня магія ароматів: найзапашніші європейські міста

Відпочинок і подорожі

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Аромат кожної країни. Фото: more-turiv.com.ua

5 міст з найкращими ароматами

Кожна країна має свій неповторний запах, який неможливо забути. Тому знайомство з новим містом починається саме з аромату.

Компанія HAYPP провела аналіз 30 міст Європи та за її межами, порівнявши їхній показник чистоти EPI (індекс екологічної ефективності) з кількістю пекарень, парфумерних та квіткових крамниць у кожному місті. З результатами цих досліджень познайомить meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Афіни, Греція

Афіни зайняли перше місце у світі, як місто, що має найприємніший аромат. У повітрі вулиць звабливо переплітаються аромат свіжих продуктів, випічки, трав, кави і традиційної грецької кухні.

В Афінах, мабуть, проживають найщасливіші жінки, адже у місті є 31 пекарня з неймовірною випічкою, яку можна з’їсти у будь-яких кількостях, 31 квітковим магазином і 22 парфумерними крамницями. І це все знаходиться лише на 10 квадратних кілометрах.

Париж, Франція

Повітря Парижа просякнуте величезною кількістю неймовірних ароматів, адже він є домом для відомих парфумерних будинків і бутиків, яких тут на 10 кілометрів квадратних припадає 11,62 парфумерних магазинів.

Неможливо уявити місто без запашної випічки, багетів, круасанів та ароматної кави, яку тут смакують на кожному кроці. У Парижі припадає 11,4 пекарень на 10 кілометрів квадратних міста.

Цюрих, Швейцарія

Місто відзначається високими стандартами чистоти і характеризується справжньою альпійською свіжістю. На 10 кілометрів квадратних Цюриха налічується 12,4 пекарень та 9 парфумерних магазинів.

Дублін, Ірландія

Дублін знаходиться на 4 місці завдяки барвистим виставкам квітів, що проходять тут у літні та весняні місяці. Тут знаходиться 10,4 квіткових магазинів і пекарень на 10 кілометрів квадратних. Також у місті багато пабів, які наповнюють повітря солодовим ароматом пивоварень.

Люксембург

Люксембург займає 5 місце серед найароматніших міст. Тут надзвичайно багато красивих парків та зелених доглянутих ландшафтних зон. А ще у місті знаходиться 9 парфумерних магазинів та 8 пекарень на 10 кілометрів квадратних.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, яка країна займає 1 місце у світі за якістю життя. Жити тут - це справжнє задоволення.