Справжнє золото, а не підробка: як перевірити дорогоцінний метал самостійно

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Визначення справжності золота. Фото: dip.org.uа

Спосіб, який допоможе визначити справжність золота в домашніх умовах

Золоті прикраси завжди були найкращим подарунком та чудовою можливістю підкреслити свій вишуканий стиль та статус, а обручки з золота є символом щасливого життя. Розкішні вироби з золота відрізняються довговічністю, привабливістю та красою, тому при виборі потрібно переконатися, що це не звичайна жовта біжутерія.

Золото надзвичайно стійке до корозії та має високу вартістю. Тому потрібно бути впевненим у якості металу, щоб не натрапити на підробку. Як в домашніх умовах перевірити справжність золота, розповідає Хімік Гліб Репіч в ефірі "ТСН".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відрізнити справжнє золото від підробки в домашніх умовах

Для того, щоб не натрапити на шахраїв, які можуть продати підроблені вироби наполягаючи, що це справжнє золото, потрібно знати точний спосіб, як відрізняти дорогоцінний метал від біжутерії. Допомогти відрізнити золото від підробки допоможе звичайний йод, який можна купити у найближчий аптеці.

Для того, щоб перевірити справжність золота необхідно ватною паличкою або піпеткою нанести краплю йоду на прикрасу чи виріб. Після цього, потрібно промити золото під невеликою кількістю води, золото легко реагує з йодом, тому утвориться шар чорного нальоту,

розповідає Гліб Репіч.

Також хімік зазначає, що підроблений несправжній виріб не буде реагувати або змиється, чи просто зафарбує виріб в колір йоду. При використанні такого методу Гліб Репіч радить наносити йод на не лицеву чи внутрішню частину прикраси.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували простий незвичний спосіб перевірки срібла на справжність. Звичайний кубик льоду допоможе визначити унікальність прикраси.