У 1995 році Інтернет вважався просто модною іграшкою: основні моменти 30 років потому

Позитив

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Інтернет 30 років назад. Фото: digitalocean

Прогнози щодо інтернету були досить точними

Зараз неможливо уявити, що робили б люди, якщо одного дня зник би інтернет. У 1995 році Інтернет був зовсім іншим місцем і практично ніхто не бачив за ним майбутнє, а всі сприймали його більше, як розвагу.

У 1995 році у Newsweek була опублікована стаття, яка виступала проти ідеї, що інтернет буде потрібний людям і проникне у щоденне життя кожного. Які основні моменти розглядалися там, розповідає sbs.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Правда в тому, що жодна онлайн-база даних не замінить вашу щоденну газету, жоден компакт-диск не замінить компетентного вчителя, і жодна комп’ютерна мережа не змінить спосіб роботи уряду. Провидці бачать у майбутньому дистанційну роботу, інтерактивні бібліотеки та мультимедійні класи. Говорять про електронні міські збори та віртуальні спільноти. Комерція та бізнес перемістяться з офісів і торгових центрів до мереж і модемів. А свобода цифрових мереж зробить уряд більш демократичним,
заявив автор Кліффорд Столл у статті.

Як бачили інтернет 30 років назад

  • Жодна онлайн база даних не замінить вашу щоденну газету;

  • Комп’ютерна мережа не змінить спосіб роботи уряду;

  • Ви не зможете взяти ноутбук на пляж;

  • Ніхто не буде купувати книги та газети через Інтернет;

  • Інтернет не допоможе в освіті;

  • Інтернет – погана заміна реальності та живого спілкування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зараз мережа все більше і більше входить у наше життя. Комп’ютери та інтернет ізолює людей один від одного, але він ніколи не замінить живого спілкування за горнятком кави.