Нереалістичні очікування, капсула часу та необмежене спілкування: як соціальні мережі впливають на стосунки

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Хоча соціальні мережі можуть позитивно впливати на стосунки, вони також можуть негативно впливати на психічний стан і змушувати людей порівнювати себе (і свої стосунки) з іншими. Докладніше про це ми розповімо у нашому матеріалі.

Як соціальні мережі впливають на стосунки: розповідають експерти

У соціальних мереж є свої плюси та мінуси, про які краще знати до того, як почати говорити про свої стосунки відкрито, пише mindbodygreen.com . Про це виданню розповіли досвідчені психотерапевти та експерти з стосунків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Соціальні мережі можуть породжувати нереалістичні очікування

У соціальних мережах ви здебільшого побачите ретельно підібрані та відфільтровані пости, які лише підкреслюють нереалістичні уявлення про те, що таке стосунки, вважає поведінкова терапевтка Чамін Аджан .

Спроба відповідати вимогам може відвернути вас та вашого партнера від стосунків. А реальне життя не буде схожим на нескінченні милі відео із соцмереж, що може призвести до розчарування або в собі, або в партнері, або в обох.

Нереалістичні очікування, капсула часу та необмежене спілкування: як соціальні мережі впливають на стосунки - фото №1

Соціальні мережі можуть стати причиною ревнощів

Якщо ви схильні до ревнощів через небезпечний стиль прихильності, дослідження показують, що ви з більшою ймовірністю застрягнете в циклі нескінченного скролінгу стрічки, щоб стежити за діями вашого партнера.

Деякі люди можуть засмутитися, побачивши, що їхній партнер лайкає або коментує пости інших, а також побоюватися, що їхній партнер цікавиться іншими людьми (або, що ще гірше, вже зраджує).

Соціальні мережі можуть зробити повсякденне життя менш цікавим

Щасливе фото іншої пари у відпустці може викликати почуття заздрості, яке може завадити вам оцінити, де ви зараз.

Соціальні мережі мають тенденцію ігнорувати суворі та звичайні аспекти життя пари,

— каже психотерапевт Кен Пейдж .

Просто пам'ятайте: відпустка може зробити вас щасливою, але саме повсякденні моменти приносять максимальне задоволення.

Соцмережі можуть відволікти від якісного проведення часу з партнером

За словами Пейджа, чим більше ми підключаємося до викиду дофаміну в соціальних мережах, тим менше ми будемо захоплені або схвильовані у більш спокійні та простіші моменти життя. При цьому часто це моменти, коли кохана людина розкриває щось особисте та інтимне.

Нереалістичні очікування, капсула часу та необмежене спілкування: як соціальні мережі впливають на стосунки - фото №2

Позитивний вплив соцмереж на стосунки

Але не варто думати, що соціальні мережі приносять у стосунки лише негатив. Вони мають свої переваги. Наприклад, соціальні мережі допомагають одиноким людям знайомитися одна з одною. Дослідження показують, що соціальні мережі можуть стати чудовим місцем для знайомства з романтичним партнером.

Крім того, соціальні мережі допомагають підтримувати зв'язок із партнером. Будь то відправка кумедного мема в Instagram або дзвінок у FaceTime, соціальні мережі - це простий спосіб для пар спілкуватися протягом дня весело та без напруги.

Це особливо корисно для пар, які не мешкають разом, і людей, які перебувають у стосунках на відстані.

А ще соцмережі можуть стати капсулою спогадів. За словами Пейджа, соціальні мережі можна використовувати для того, щоб "документувати" відносини та ділитися речами, які ви створюєте разом.

Соціальні мережі можуть стати способом публічного вираження любові та залучення підтримки спільноти. І те, й інше підвищує здатність пари до процвітання,

— каже він.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми назвали 5 речей , які ніколи не варто робити після сварки з коханою людиною. Ці правила допоможуть помиритись навіть після сильної сварки.