Ваша тертушка прослужить ще багато років: як легко зробити її знову гострою. ТОП-3 способи

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Нагастрити тертку можна самостійно. Фото6 lifestyle.today.ua

Тертка стане, як нова з простими способами нагострення

Складно уявити процес приготування їжі без тертки. Адже так дрібно нарізати овочі ножем, навряд чи під силу господиням, звичайно, якщо вони не професійні шеф-кухарі. Єдиний мінус - вона швидко затуплюється і потребує нагострення.

Від частого використання тертка може ставати тупою і натерти щось буде проблематично. Проте, не поспішайте одразу купувати нову, спробуйте нагострити її самостійно, радить ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наточити за допомогою ножа

Для цього способу знадобиться ніж з максимально тонким лезом та надзвичайна зосередженість. Потрібно вставляти лезо в кожний отвір тертки та обережно прокручувати круговими рухами. Так ви ефективно видалите задирки і вирівняєте краї отворів, що сприятиме надзвичайній гостроті.

Алюмінієва фольга

Простий і безпечний спосіб, до того ж фольга практично завжди є на кухні у господинь. Зі шматочка фольги сформуйте щільну кульку та “натирайте” нею по терці, ніби трете продукт. Важливо виконувати рухи у різних напрямках, щоб досягти ефективного результату. Фольга відновить різальну здатність терки і працювати буде значно легше. Після процесу видаліть залишки фольги з отворів і промийте тертку водою.

Викрутка

Оберіть викрутку з відповідним розміром жала, яке по черзі вставляйте в кожний отвір тертки. Далі потрібно притиснути метал викрутки до краю отвору. Це допоможе вирівняти та загострити краї отворів, відновлюючи їх різальну здатність. Насамкінець промийте тертку мийним засобом та витріть насухо.

Оберіть спосіб, який вам до вподоби і гостріть свій кухонний інструмент з регулярністю. Таким чином ви зможете продовжити термін використання, щоб не довелося купувати нову тертку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися порадами, як швидко і простим способом нагострити вдома ножиці. З такими простими діями впорається будь-хто.