Відмиє підвіконня за секунди: як зробити засіб, який очистить від бруду та жовтизни

Лайфхаки
812

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чисте підвіконня. Фото: epicentrk.ua

Достатньо просто протерти підвіконня розчином і чистота гарантована

Підвіконня досить швидко забруднюються і набувають неохайного вигляду. Постійно сідає пил, залишаються краплі води після поливу рослин та з’являється неприємна жовтизна.

Чудовий засіб, який відмиє підвіконня до блиску можна зробити з засобів, які знайдуться на кухні. Як зробити самостійно розчин проти бруду та пилу, радить ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Багато господинь звикли закривати підвіконня харчовою плівкою, щоб запобігати осіданню пилу. Але значно ефективніше протирати його спеціальним розчином, який миє, дезінфікує і повертає білизну.

Як зробити розчин для миття

Необхідно змішати у рівних пропорціях воду та оцет і налити у пляшку з розпилювачем. Попередньо звільніть підвіконня від рослин та помийте його чистою водою. Тоді вмочіть ганчірку чи вату або розпиліть на підвіконня розчин і одразу розпочинайте протирати паперовим рушником. Ви одразу помітите, що колір змінюється на білий, а бруд зникає на очах.

Також можна розпилити розчин на рами і вікна. Таким чином ви позбудетеся ще однієї проблеми - докучливих комарів, які ненавидять запах оцту, тому минатимуть домівку стороною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як прибрати плями від горщиків з квітами. Адже ці сліди не відмиваються звичайною водою.