Чисте підвіконня без жодного сліду: як відмити його від плям квіткових горщиків

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Підвіконня у будинку може слугувати робочою зоною, місцем для розведення квітів чи улюбленим куточком для відпочинку домашніх улюбленців. Потрібно підтримувати його у чистоті і не допускати появи бруду, плям та пилу.

Якщо горщики з квітами постійно стоять на підвіконні, від них залишаються сліди, які досить важко відчистити. Як відмити їх без надмірного тертя, розповідають porady.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чисте підвіконня без жодного сліду: як відмити його від плям квіткових горщиків - фото №1
Фото: meta.ua

Намагайтеся не допускати накопичення пилу на підвіконні. Адже застарілий бруд відмивається значно важче і потребуватиме додаткових зусиль.

Захисна підкладка

Чудовим способом попередження появи слідів від горщиків з квітами є використання захисної підкладки. Можна придбати спеціальні гумові чи силіконові підкладки або просто застелити підвіконня харчовою плівкою. Це вбереже від появи плям та осідання пилу.

Спеціальні засоби

Якщо ви помітили сліди від горщиків, необхідно відмити їх якнайскоріше. Обирайте засоби без агресивних інгредієнтів та призначені для матеріалу вашого підвіконня.

Народні засоби

Також чудово впораються зі слідами народні засоби. Розведений з водою оцет, горілка, сода та лимонна кислота гарно видаляють навіть застарілі забруднення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для запобігання появи слідів потрібно слідкувати, щоб при поливі. горщики не переповнювалися водою. Для надійності підставляйте під ємності тарілки чи спеціальні піддони. Миючи підвіконня не забувайте протирати рами і скло вікна та слідкуйте за появою конденсату , який потрібно усувати при появі.

Головне фото: harbuz