Білий сніг? Ні - чисте підвіконня! Як легко відмити його за лічені хвилини

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чисті пластикові  підвіконня — це ознака догляду, порядку та гігієни. Чисті підвіконня виглядають свіжо та блискуче. Це створює приємну атмосферу в кімнаті, оскільки відбиває сонячне світло та робить простір світлішим. Чисте пластикове підвіконня — це також гарна нагода для творчості. Його можна  прикрасити його квітами, свічками, ліхтариками, фотографіями, іграшками або іншими речами.

Проте іноді, щоб досягти блискучої чистоти, потрібно добряче постаратися. Про найпростіші способи відчистити пластик від бруду, потемніння та плям, розповідає alen.org.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Білий сніг? Ні - чисте підвіконня! Як легко відмити його за лічені хвилини - фото №1

Щоб відмити підвіконня в домашніх умовах, існує багато способів. Для початку потрібно очистити пластикове підвіконня від бруду й плям, чистою сухою губкою з поверхні забрати все сміття і протерти вологою ганчірочкою.

Способи очищування підвіконня:

  • Зубний порошок і подрібнена до стану пудри крейда. Ці засоби неагресивні та гарно відчищають плями.

  • Майже будь-який бруд можна відтерти меламіну губкою. Завдяки особливій структурі цього матеріалу легко чистяться будь-які забруднення.

  • Також добре діє такий засіб: змішуємо в рівних частинах пральний порошок й карбонат натрію. Працюючи з кальцинованої содою, не забувайте вдягати гумові рукавички для захисту шкіри рук.

  •  Помийте підвіконня добре намиленою губкою з господарським милом, видаліть залишки мильного розчину чистою водою й витріть поверхню насухо.

Ці способи добре очищають від бруду і можуть ефективно відбілити та прибрати жовтизну.

Правила очищування

  • Уникайте агресивних хімічних речовин та абразивних засобів для чищення, оскільки вони можуть пошкодити пластиковий матеріал.

  • Використовуйте м’які ганчірки або губки, щоб не подряпати поверхню підвіконня

  • Вибирайте делікатні засоби для чищення, такі як мило для посуду, розведене в теплій воді, або спеціальні засоби для пластик.

  • Ретельно промивайте підвіконня чистою водою після очищення, щоб не залишалося слідів мила або інших засобів.

  • Ретельно просушуйте підвіконня сухою безворсовою серветкою, щоб запобігти утворенню на поверхні водяних плям і розводів.

  • Для видалення жовтизни, яка може з’явитися на підвіконні через сонячне світло, температурні перепади або неякісний матеріал, ви можете використовувати перекис водню або медичний спирт.

  • Для регулярного догляду за підвіконням, ви можете протирати його вологою ганчіркою щотижня, щоб запобігти накопиченню бруду та плям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чисте підвіконня сприяє гарному настрою та чистоті у кімнаті. Раніше ми писали, які квіти не можна ставити на підвіконня. І чому їх не можна тримати біля вікна.