Збережіть одяг під час подорожі: як правильно скласти речі у валізу, щоб не деформувалися

Відпочинок і подорожі

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила складання валізи. Фото: moyaeuropa.

Правильне пакування врятує речі цілими

Збираючись на відпочинок важливо придбати правильну валізу зручного розміру та вміти спакувати речі так, щоб нічого не пом’ялося та не деформувалося. Правила пакування допоможуть зберегти речі не пошкодивши їх.

Неважливо, їдете ви на три дні чи на кілька тижнів потрібно вміти ретельно спакувати речі. Як це робити, щоб не деформувати одяг, розповідає marthastewart.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Передусім врахуйте, куди ви збираєтеся. Це буде подорож у гори з рюкзаками чи відпочинок на пляжі, адже від цього залежить вибір одягу та взуття. Також важливо знати, чи буде на місці можливість прати речі.

Як упакувати речі

  • Штани. Покладіть штани на дно валізи. Складайте штани один на одного в різних напрямках, щоб товщі пояси не лежали прямо один на одному.

  • Топи. Такі речі згортаються у рулон, адже згортання займає більше місця та може спричинити пом’ятість вашого одягу.

  • Спідня білизна. У валізі є середня частина з сітчастим відділенням - вона призначена для зберігання шкарпеток, спідньої білизни, бюстгальтерів та іншого. Якщо ви використовуєте рюкзак або сумку для вихідних, ви можете запакувати шкарпетки у своє взуття, а спідню білизну можна запакувати в пакувальний куб або щільно притиснути до сумки поруч із вашим одягом.

  • Взуття. Потрібно класти на дно валізи, адже якщо воно брудне, може забруднити речі.

  • Аксесуари. Зберігайте ювелірні вироби у спеціальних пакетах або пакувальних кубиках і ховайте їх над взуттям. Органайзер для ювелірних виробів - може бути хорошим варіантом, хоча трохи громіздким. У простих поліетиленових пакетах можна розділити ювелірні вироби, і вони акуратно помістяться в сумку для туалетного приладдя. Капелюхи та ремені можна зберігати на роликах багажу.

  • Туалетні приналежності. Засоби гігієни варто класти у верхню частину валізи.

Які найкращі способи збільшити простір у валізі?

Компресійні пакети та пакувальні куби допомагають вам ущільнювати ваші речі в менші упаковки, залишаючи більше місця у вашій валізі. Предмети, які не поміщаються в кубики, можна запхати у взуття або засунути в простір між іншими предметами.

Розгляньте багатоцільові предмети, як-от шарф, який можна використовувати як обгортку, або пляжний рушник, який також можна використовувати як ковдру для пікніка, щоб заощадити простір і зменшити кількість речей, які вам потрібно пакувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як скласти речі, щоб влізла половина шафи. Проте завжди пакуйте зі списком, щоб нічого не забути.