Зверніть увагу при бесіді: фрази, які покажуть, що друзі вас використовують

Психологія

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Друзі-маніпулятори. Фото: meta.ua

Друзі, які у бесіді з вами говорять ці 7 фраз - вас просто використовують

Кажуть, що якщо людина має одного друга, вона вже є щасливою. Іноді нас можуть оточувати багато “друзів”, які насправді прагнуть лише своєї вигоди і намагаються лише використати вас.

Радимо уважно прислухатися до бесід з друзями і звернути увагу на певні вислови та фрази. Які з них точно свідчать, що людина вас використовує, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іноді маніпулятивну поведінку досить важко розпізнати, адже вона маскується під ніби-то дружні відносини. Друзі користуються безневинними фразами, щоб змусити вас виконати все, що їм потрібно.

Фрази, яких варто остерігатися

  • “Ти такий добрий друг”. Звичайно, такі слова звучать, як мед, але важливо, як і у якому контексті людина це говорить. Можливо, це замасковане прохання про допомогу, тому важко відмовити.

  • “Моє життя — відстій”. Причин для такої фрази може бути безліч. Це і поганий настрій, незадовільне самопочуття, апатія чи депресія. Але деякі люди використовують це, щоб викликати співчуття та отримати масу компліментів.

  • “Після всього, що я тобі зробив…”. Така фраза покликана викликати почуття провини і отримати у результаті все, що очікувалося.

  • "Я ніколи цього не говорив" або "Ти мені цього ніколи не говорив". Такі вислови мають на меті заплутати людину і змусити сумніватися у собі та своїх словах.

  • “Я просто жахлива людина, правда?”. Такою фразою друг ображає себе і приміряє на себе роль жертви, яку потрібно підтримати і допомогти.

  • "Про що ти говориш?". Друзі, які прагнуть вас використати, будуть удавати, що зовсім не розуміють причин вашого гніву.

  • “Я б ніколи не збрехав тобі”. Це конкретний червоний прапорець. Такий друг точно і при будь-якій нагоді вам збреше і неодноразово.

  • ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували перелік фраз, якими користуються люди, щоб завоювати довіру. Їх варто запам’ятати, що не “потрапити на гачок”.