Бачите в готелі ці ознаки - тікайте "гублячи капці": від яких готелів краще відмовитися одразу

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ознаки, на які треба звернути увагу при заселенні
Ознаки поганого готелю. Фото: фото: Freepik

Якісний та комфортний відпочинок залежить від хорошого номера у готелі

Некваліфікований персонал, неохайність та бруд можуть поставити хрест на вдалому відпочинку. Навіть, якщо у номері ви плануєте лише ночувати. Тому потрібно звернути увагу на деякі ознаки при заселенні та одразу перевірити певні місця.

Переліком “червоних прапорців”, які не лише насторожують, а змушують одразу покинути це місце, поділилися користувачі мережі Reddit. Тому не варто нехтувати ознаками, які можуть повністю занапастити вам відпочинок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  • Занадто агресивні освіжувачі повітря. Якщо ви потрапляєте в готель і в кімнаті відчувається сильний запах освіжувача повітря, вони намагаються замаскувати неприємні запахи, як-от цвіль, каналізація чи щось гірше, пише користувач з ніком Im_not_matt.

  • Плями. Маленькі темно-коричневі плями біля верху ліжка, під матрацом у швах матраца. Це означає, що тут живуть клопи, розповідає KarlSethMoran.

  • Відсутність фото. Коли ви шукаєте місце в Інтернеті, і немає абсолютно жодних фотографій зовнішнього вигляду чи вулиці/району, лише звичайні фотографії ліжок і кімнати для сніданку, ділиться Ще одна пінта.

  • Додаткові збори, які не включені в кошторис, на думку u/tacobelmont.

  • Відсутність персоналу. Якщо на рецепції нікого немає, особливо якщо це рекламується як цілодобове обслуговування, це завжди поганий знак. Це свідчить про те, що адміністратор дуже зайнятий, виконуючи роботу 3 людей, і в закладі бракує персоналу, або персонал недисциплінований. Нестача персоналу означає додатковий час очікування для всього, а відсутність дисципліни означає, що нікого не хвилює, тому все, від сніданку до обслуговування в барі, буде серйозною проблемою, вважає GhostPantherNiall.

  • Розголошення даних. Якщо персонал готелю називає номер вашої кімнати вголос. (вони можуть вказати на ваш номер на конверті з ключами, вони можуть сказати, який поверх, але вони не можуть назвати номер вашої кімнати вголос ні за яких обставин). Якщо вони називають номер вашої кімнати, це може почути кожен.

Готель має забезпечувати безпеку гостей і їхньої інформації. Готелі часто стають майданчиком для різноманітних шахраїв, тому потрібно бути обережними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо готель, який ви забронювали раніше має хоча б один з перерахованих ознак, рекомендується пошукати інше місце. Адже від цього залежить ваш відпочинок.