Біле, чисте та без сліду цвілі: 5 найкращих способів відмити пластикове підвіконня

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Найкращі способи для миття підвіконня
Чисте підвіконня. Фото: столешницы.kiev.ua

Підвіконня потрібно мити з обережністю та спеціальними засобами, щоб не пошкодити його

На білому підвіконні дуже помітно навіть крихту бруду та пилу, який постійно осідає. Також часто лишаються сліди від горщиків з квітами, що важко відмиваються звичайними засобами.

Хочу! зібрала 5 найкращих способів для очищення підвіконня. Дбайливі господині знають, що підручні засоби можуть впоратися з брудом та цвіллю значно ефективніше за спеціалізовану хімію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Столовий оцет

Нанесіть нерозбавлений білий оцет на уражену ділянку з цвіллю за допомогою пульверизатора. Далі потрібно зачекати 1-2 години і добре промити поверхню вологою ганчіркою. А тоді ретельно провітрити кімнату.

Харчова сода

Приготуйте розчин із 0,5 столової ложки соди та 500 мл води. Обробіть потрібну ділянку за допомогою губки чи пульверизатора та залиште подіяти на 10-15 хвилин. Далі добре потерти м’якою губкою чи щіткою і начисто змити водою. Протерти сухою ганчіркою чи паперовими рушниками.

Нашатирний спирт

Розведіть нашатирний спирт з водою в пропорції 1 до 1 та нанесіть на поверхню за допомогою пульверизатора. Чекаємо 2 години, а тоді добре змиваємо мокрою ганчіркою.

Перекис водню

Нанесіть перекис водню на місця з цвіллю та залиште на 1 годину. Тоді протираємо водою і насухо витираємо серветками. Перекис не лише гарно відмиває плями, а й чудово відбілює.

Олія чайного дерева

Розведіть 10 крапель олії чайного дерева в 200 мл води та нанесіть на місця з цвіллю. Залишаємо подіяти на 15 хвилин і змиваємо водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити засіб від жовтизни підвіконня. За допомогою підручних засобів ви відмиєте найстійкіші плями.