Приготуйтеся боятися: 5 фільмів жахів, після яких не захочеться вимикати світло

Кіно та серіали
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада у світі відзначають Хелловін. Це містичне свято повне таїнств та заборон, недотриманням яких ви можете накликати на себе біду. Втім, є дещо, що ви можете зробити не переживаючи про наслідки, а саме - влаштувати собі моторошний домашній кіносеанс. Тож запасіться попкорном та гарною компанією, а жахастиків ми вам зараз нарадимо!

Приготуйтеся лякатися, бо ми зібрали для вас добірку фільмів, які точно полоскочуть ваші нерви. Привиди, демони, клоуни та машини, які збожеволіли, змусять вас цю ніч спати з увімкненим світлом та перевіряти, чи немає нікого під ліжком, перш ніж спустити з нього ногу.

“M3ҐАН” (2023)

Related video

Талановита інженерка-робототехнік створює ляльку М3ҐАН зі штучним інтелектом. Її головний обов’язок - розважати дитину та захищати її. Робот швидко стає ідеальним компаньйоном для дівчинки, що втратила батьків. Та через збій системи безневинна іграшка перетворюється у неконтрольовану вбивчу машину.

“Сіністер” (2012)

Письменник Еллісон Освальт переїжджає зі своєю сім’єю у будинок, попередніх мешканців якого було вбито. Він вважає, що реальне місце злочину надихне його на створення наступного бестселера. Розбираючи речі на горищі, він знаходить кінострічки з зафільмованими вбивствами. На всіх них - одна й та ж фігура та символ.

До речі, якщо вам не вистачить одного фільму жахів на вечір, у “Сіністера” є ще друга частина. Не дякуйте!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Астрал” (2010)

Подружжя Ламбертів разом з трьома дітьми переїздить до нового будинку. Одного ранку їхній син Далтон просто не прокидається. Всі проведені дослідження вказують на те, що дитина здорова. Водночас у будинку починають відбуватися дивні речі, які змушують сім’ю переїхати. Та привиди переслідують Ламбертів і в новому домі. Тоді вони звертаються до фахівця в області привидів, яка відкриває їм жахливу правду про їхнього сина…

Всього до цієї горрор-франшизи увійшло п’ять фільмів. Тож ваш вечір кіно може легко перетворитися на тиждень.

“Закляття” (2013)

В центрі сюжету - Ед та Лоррейн Воррен, американські дослідники паранормальних явищ. До них за допомогою звертається мати 5 дівчаток, яких тероризує якась сутність. Подружжя виясняє, що в будинку проживає злий дух і намагається допомогти сім’ї. Та зло не налаштовано покидати будинок…

Ой, тут взагалі окремий горрор-всесвіт. На сьогодні в нього увійшла серія фільмів “Закляття” (3 частини), “Анабель” (3 частини), “Монахиня” (2 частини) та “Прокляття Ла Йорони”. І, гадаємо, це ще далеко не кінець!

“Воно” (2017)

Наостанок ми приберегли для вас жахастик, в основу якого лягла книга короля жахів Стівена Кінга. Відразу додамо, що у цього фільму є ще й друга частина.

У містечку Деррі, штат Мен, зникають діти. Брат одного з них навіть через рік не може повірити, що більше його не побачить. Разом з друзями юнак стає свідком дивних видінь, що наводить їх на думку: за всіма жахливими подіями криється містична сила, яка прийняла подобу моторошного клоуна Пеннівайза. Компанії доведеться побороти не лише його, але й свої страхи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про ворожіння на Хелловін. Найпопулярніші обряди, які допоможуть втілити в реальність бажане та знайти своє кохання, ви знайдете у цій статті.

Фото: highdefdigest.com