Ворожіння на Хелловін: найпопулярніші обряди, які допоможуть втілити в реальність бажане та знайти своє кохання

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Щорічно в ніч з 31 жовтня на 1 листопада українці відзначають Хелловін. Це свято з багатою історією та незвичайними традиціями, напередодні якого люди прикрашають свої домівки та підбирають собі дивовижні образи ., а ще... займаються ворожінням!

Багато людей вірить, що Хелловін — це гарний момент, щоб дізнатися своє майбутнє, втілити у життя задумане та проводити інші містичні обряди. Напередодні свята ми розповідаємо, як ворожити на кохання, майбутнє та виконання бажань.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ворожіння на кохання

Ворожіння на Хелловін: найпопулярніші обряди, які допоможуть втілити в реальність бажане та знайти своє кохання - фото №1

► Ворожіння "Дзеркало, яблуко, свічка". У темній кімнаті поставте дзеркало, запаліть свічку біля нього та візьміть яблуко. Поступово відкушуйте яблуко, дивлячись у дзеркало. Рано чи пізно відображення вашого майбутнього чоловіка з'явиться у дзеркалі. Кількість відкушених шматочків вказує на кількість років, які вам слід чекати на зустріч з ним. Якщо яблуко закінчиться, а майбутній коханий так і не з'явиться, спробуйте в наступному році. Якщо свічка раптово гасне — у кімнаті може бути нечисть, тож ворожіння треба припинити.

► Ворожіння "Солона вода".  Перед сном випийте дуже солону воду і вимовте фразу: "Вода мене палить, а спрага сушить милий прийде, вогонь загасить!" Уві сні вам присниться майбутній коханий, який подасть воду, аби ви могли вгамувати спрагу.

► Ворожіння "Каштани та вогонь". Сядьте біля каміна або багаття, тримаючи в лівій руці два каштани. Подивіться у вогонь і подумайте про свою кохану людину. Прошепчете: "Вогонь, зв'яжи, вода, не розлий". Потім киньте каштани у вогонь. Якщо вони впадуть поруч, то весілля вам не за горами. Якщо каштани розкотяться трохи далі, вам, ймовірно, прийдеться розлучитися з коханим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Ворожіння "Віщий сон". Вам знадобиться шпилька та записка від шанувальника. Згорніть листівку навпіл, закріпіть шпилькою і покладіть під подушку перед сном. Вночі ви побачите пророчий сон про ваше майбутнє. Якщо вам сниться дорогоцінне каміння, прикраси, чиста вода і скло, це означає, що ваш коханий сильно вас любить.

Ворожіння на здійснення бажань та майбутнє

Ворожіння на Хелловін: найпопулярніші обряди, які допоможуть втілити в реальність бажане та знайти своє кохання - фото №2

► Ворожіння "Вогнище та камінь". Ввечері компанія людей розпалює багаття і кожен обирає собі камінь, розміщуючи його біля вогнища. Важливо запам'ятати, як і де лежить твій камінь. Після того, як багаття згасає, всі розходяться по домівках спати. Вранці, прийшовши раніше, слід подивитися на каміння. Якщо чийсь камінь зрушився — це може свідчити про наближення хвороби. Якщо ж камінь зник або пересунувся далеко від свого попереднього місця — це може бути попередженням про швидке настання смерті.

► Ворожіння "Доля та картопляна Матінка".  Це ворожіння призначене для веселої компанії. У каструлю з готовим картопляним пюре кладуть ключ, монету, кільце, ґудзик, черепашку і щось у формі серця. Потім пюре перемішують і вимикають світло. Важливо голосно сказати: "Картопляна Матінко, відкрий долю для (імена)!" У темряві кожен учасник ворожіння дістає один предмет за допомогою виделки. Після цього всі розшифровують свою долю: кільце — швидкий шлюб, монета — багатство, ключ — успіх у справах, черепашка — подорожі, ґудзик — самотність, а предмет у формі серця — закоханість.

► Ворожіння "Яблуко скаже". Загадайте своє бажання та розріжте яблуко ножем навпіл. Якщо хоча б одне насіння пошкоджене, це може свідчити про труднощі на шляху до виконання вашого бажання. Якщо багато насіння пошкоджено, проблеми можуть бути серйозними. Але якщо всі насіння залишаються цілими — ваше бажання обов'язково здійсниться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, що не можна робити на Хелловін.  Не ігноруйте ці заборони, якщо не хочете накликати на себе біду!