Російський серіал увірвався в українські тренди: психолог запевняє, що "Слово пацана" калічить дітей

Кіно та серіали
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Слідом за "Татусевими доньками" в тренди стрімко увірвався ще один серіал. І якщо попередній міг лише занурити глядачів у спогади про дитинство, то "Слово пацана. Кров на асфальті" експерти називають вкрай небезпечним проєктом для психіки. У чому його проблема — розповідаємо на HOCHU.ua!

Серіал, випущений у країні-агресорці, розповідає історію про злочинні угруповання неповнолітніх у Казані в 1980-ті роки. Однак його вплив на суспільство виявився настільки великим, що звичайні підлітки почали наслідувати приклади головних героїв - влаштовувати вуличні бійки та жити за "правилами вулиці".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У коментарі УНІАН психолог Катерина Клюшниченко розповіла, що серіал про підлітків-злочинців украй негативно впливає на психіку. За її словами, приклад такої поведінки може стати нормою, а діти почнуть поводитися грубо з оточуючими.

У когось психіка стійкіша, а хтось набагато чутливіший до того, що бачить на екрані. Є низка серйозних наслідків, які можуть спричинити жорстокі сцени, а саме: можуть виникнути симптоми, схожі на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), панічні атаки, загострене відчуття страху, підвищена тривожність, апатичний або депресивний стан, підвищена агресія та інше,

- каже психологиня.

Катерина стверджує, що на людей зі стійкою та стабільною психікою перегляд серіалу ніяк не вплине. Однак більш чутливим і сприйнятливим людям вона б не рекомендувала дивитися серіали, де пропагується насильство і грубість.

Звісно, неможливо заборонити людині дивитися те, що вона хоче дивитися. Але важливо усвідомлювати наслідки, які може цей сюжет залишити на довгий час не тільки в житті однієї людини, а й у суспільстві загалом,

- підкреслює експерт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що новий сезон американського серіалу "Мільярди"  присвятили боротьбі України за незалежність . Про це розповів керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.