Мінкульт усіляко намагається скасувати російський серіал, що заполонив українські тренди

Кіно та серіали
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Останні декілька тижнів в українському інформаційному просторі не вщухають розмови про пропагандистський серіал "Слово пацана". Адже поки одні українці ціною власного життя виборюють нашу незалежність, інші — продовжують утримувати в трендах продукт, створений у країні-агресорці, та збагачувати казну московії.

Проте Мінкульт приймає дієві рішення проти подальшої популяризації російського контенту. Віднедавна на офіційному сайті була опублікована заява щодо недопустимості поширення кінематографічного продукту рф. Міністерство культури та інформаційної політики України наголошує, що російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, а це значить, що його перегляд на піратських і російських ресурсах є незаконним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зауважимо, що в офіційному зверненні Мінкульта не зазначено назву серіалу, про який мовиться. Але ж і нам не треба бути Шерлоками, щоб зрозуміти недоречність (будь-якого) російського контенту на теренах України. Тим паче коли мова йде про романтизацію насилля і спроби ворожого ІПСО впливати на підлітків. А тут ще й варто пригадати, що переглядаючи серіал, створений на болотах, можна бути не тільки спонсором агресора у війні, а ще й покалічити власну психіку .

В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну  країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим. 
Підкреслюємо, російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, відтак знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями,

— сказано в офіційній заяві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До слова, не тільки сам серіал, але і його саундтрек з'явився в українських трендах. Трек "Пыяла"  лідирує в чарті  Apple Music в Україні та у світовому чарті Shazam. Але, перш ніж підтримувати російських діячів, подумайте, чи варті вони нової партії дронів, що летітиме наступним вечором у бік українських міст.