Вони - в “чорному списку” рф за підтримку України: з’явилися неочікувані дані про гурт, який написав вірусний саундтрек до серіалу “Слово пацана”

Новини шоубізнесу
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Автори нашумілого саундтреку до російського серіалу “Слово пацана” виявились проукраїнськими. То чи є “зрада” в тому, що цей трек очолив українські та світові чарти?

Попри те, що відбулося повномасштабне вторгнення рф в Україну, деякі українці продовжують свідомо споживати контент країни-агресорки. Зокрема, російський серіал “Слово пацана”, який в останні тижні став неймовірно популярним не лише на “родінє”, а й в неньці.

Про це свідчать публічні обговорення українськими блогерами нових епізодів російського серіалу “Слово пацана”, а також те, що саундтрек до нього очолив українські та світові чарти. Та чи є в цьому “зрада” - з'ясовувало видання “Телеграф”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про авторів саундтреку

Авторами пісні “Пыяла”, яка стала саундтреком до російського серіалу “Слово пацана”, є гурт АИГЕЛ (AIGEL). До цього хіп-хоп-дуету входять 37-річна казахська авторка пісень Айгель Гайсіна та 50-річний електронний музикант із Пітера Ілля Барамія. Їхня співпраця розпочалась у 2016 році й відтоді вони випустили 4 студійні альбоми та майже десяток кліпів.

Що цікаво, насолоджуватися творчістю АИГЕЛ російським слухачам не дає влада. Так, восени 2022 року гурт скасував концерти у рф, оскільки їх внесли до “чорного списку” артистів. Водночас Кремль про такі списки нібито нічого не знає (тут все як завжди).

Фото: facebook.com/aigelband
Фото: facebook.com/aigelband

Після цього, у першу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну в соцмережах гурту з’явилось фото з плакатом на підтримку України.

Фото: facebook.com/aigelband
Фото: facebook.com/aigelband

Тож виникає логічне запитання: чому пісня саме цього гурту стала саундтреком до серіалу “Слово пацана”, який наповнений м’якою пропагандою? Що цікаво, в титрах назви пісні та гурту немає. Отакої…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як ми згадували вище, трек “Пыяла” лідирує в чарті Apple Music в Україні та у світовому чарті Shazam. Та “гуглити” і слухати його ми не рекомендуємо - попри проукраїнську позицію, це все ж контент з російським душком. А кожна прослухана російська пісня - ще одна копійка, яка йде в ворожу казну на створення ракет, якими нас потім же й вбиватимуть.