Побореться за Оскар: український фільм увійшов до шорт-листа стрічок, що можуть отримати престижну премію

Кіно та серіали
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Днями стало відомо, що український фільм "20 днів у Маріуполі" режисером якого виступив український військовий Мстислава Чернов, став однією зі стрічок, які поборяться за можливість отримати премію відразу у двох номінаціях. Подробиці - в нашому матеріалі.

Про те, що "20 днів у Маріуполі" увійшов до шорт-листа 96-ї церемонії Оскара повідомили на сайті Американської кіноакадемії. Окрім того, говориться, що фільм змагатиметься за заповітну статуетку не в одній номінації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мова йде про можливість отримати премію у номінації "Найкращий документальний фільм" та "Найкращий міжнародний фільм". Варто заявити, що вище вказана стрічка є символічною для українців.

Фільм "20 днів у Маріуполі" — це документальний твір, створений українським воєнним кореспондентом Мстиславом Черновим, який розповідає про облогу Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення. Фільм був випущений у 2023 році.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як у Сербії домоглися відміни фільму "20 днів у Маріуполі". Влада країни назвала його "антиросійською пропагандою".