“Оппенгеймер”, “Вбивці квіткової повні” та ще 8 фільмів, що претендують на “Оскар-2024”

Кіно та серіали
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Через страйки кінематографістів у Голлівуді, проведення “Оскару” у 2024 році було під питанням. Наразі вони та студії дійшли згоди , тож можна сміливо говорити про фільми, які вважають фаворитами оскарівських перегонів. Детальніше про ці стрічки, а також дату церемонії - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.ua.

Наступна церемонія “Оскар” відбудеться 10 березня 2023 року. До десятки фаворитів увійшло багато нашумівших фільмів, зокрема “Оппенгеймер” та “Вбивці квіткової повні”. Більше про претендентів на “Оскар” розповів VogueUa.

“Американське чтиво”

Прем’єра повнометражного дебюту Корда Джефферсона відбулася на кінофестивалі в Торонто. Тоді фільм отримав багато схвальних відгуків та нагороду глядацьких симпатій. Тож у нього є всі шанси поборотися за перемогу в номінації “Найкращий фільм”. В “Американському чтиві” Джеффрі Райт грає романіста, який змушений писати історії про афроамериканську травму для білої аудиторії. Створена героєм яскрава пародія неочікувано має шалений успіх.

“Бідолахи”

Сюрреалістичний фільм Йоргоса Лантімоса отримав “Золотого лева” Венеційського кінофестивалю. У ньому ексцентричний вчений воскрешає Беллу Бакстер і замінює її мозок мозком дитини. Бажаючи пригод, вона вирушає в мандрівку Європою та Північною Африкою разом зі своїм коханцем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Анатомія падіння”

Фільм режисерки Жюстін Тріє, що став переможцем Каннського кінофестивалю. Події стрічки розповідають про німецьку письменницю Сандру, яку підозрюють у вбивстві власного чоловіка.

“Травень, грудень”

У центрі фільму Тода Гейнса - акторка Елізабет, яка готується зіграти реальну жінку Грейсі. Остання опинилася в центрі скандалу після того, як у свої 36 років закрутила роман з 13-річним колегою. Поява Елізабет проливає тривожне нове світло на минуле Грейсі та її чоловіка, які до цього були щасливі в шлюбі з трьома дітьми.

“Залишені”

Події стрічки Александра Пейна, яка вже отримала 3 номінації на 81-му “Золотому глобусі”, розгортаються у 1970 році. Так, вчитель історії в школі-інтернаті Нової Англії змушений залишитися зі студентами, яким немає куди поїхати на різдвяні канікули.

“Маестро”

Фільм Бредлі Купера розповідає про життя та кар’єру відомого диригента та композитора Леонарда Бернстайна. Зокрема, його зустріч з майбутньою першою дружиною та їхнє спільне бурхливе життя.

“Оппенгеймер”

Стрічка Крістофера Нолана заснована на біографії Роберта Оппенгеймера - творця ядерної бомби. Касові збори цього 3-годинного фільму вражають - 600 мільйонів доларів у всьому світі.

“Зона інтересів”

Фільм Джонатана Глейзера розповідає про коменданта Освенцима та його холоднокровну дружину, які виховують своїх дітей у квітучій ідилії біля концтабору. Стрічка має шанси потрапити в категорію “Найкращий фільм”, а також бути відзначеною за режисуру, операторську роботу та звук.

“Вбивці квіткової повні”

Вестерн Мартіна Скорсезе розповідає про трагедії, які пережили індіанці осейджі в Оклахомі у 20-х роках минулого століття. Так, після виявлення на їхній території нафти, осейджі стали одними з найбагатших людей світу. Згодом стається серія вбивств індіанців, оскільки білі сусіди не могли змиритися з їхнім багатством.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Барва пурпурова”

Музична адаптація відомого роману Еліс Вокер. Стрічка розповідає про складну долю молодої афроамериканки, яка жила на півдні на початку 1900-х років.

Також раніше ми писали про ТОП серіалів грудня. Цього місяця на вас чекають пригоди сина Посейдона, війна з монстром, кохання та ненависть на Різдво.