Почесний Оскар-2024: яким лідерам кіноіндустрії дісталися заповітні статуетки

Кіно та серіали
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Традиційна премія "Золотий глобус" розпочала щорічний сезон голлівудських відзнак, а це значить, що найближчим часом світові зірки отримають не тільки увагу від фанатів, але й експертів у сфері музики та кіно. І оскільки Марго Роббі вже завітала на килимову доріжку почесного "Оскару", то хто ми такі, аби обійти стороною ще один зірковий захід?

Так, 10 січня Американська кіноакадемія вручила почесний "Оскар". Як повідомляє  Reuters, у 2024 році нагороди отримали режисер Мел Брукс, акторка Анджела Бассетт, кіномонтажерка Керол Літтлтон і виконавча директорка кінофестивалю "Санденс" Мішель Саттер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

97-річний режисер, сценарист, актор та продюсер Мел Брукс отримав свій "Оскар" за сценарій до фільму "Продюсери" 1967 року. Вийшовши на сцену за нагородою маестро пожартував, що цю статуетку буде берегти, адже попередню колись продав.

Почесний Оскар-2024: кому дісталися заповітні статуетки - фото №1
Фото: Getty Images

Американська акторка Анджела Бассетт у цьому році стала другою темношкірою акторкою в історії, що відзначилася нагородою почесного "Оскару". Її відзначили за досягнення у фільмі "Чорна пантера", що був створений кіновсесвітом Marvel.

Почесний Оскар-2024: кому дісталися заповітні статуетки - фото №2
Фото: Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що український фільм  увійшов до шорт-листа стрічок, що можуть отримати Оскар. "20 днів у Маріуполі" може отримати премію відразу у двох номінаціях.

Фото: Getty Images