Чергова престижна нагорода! Фільм "20 днів у Маріуполі" відзначився перемогою на London Critics' Circle Awards

Кіно та серіали
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Український фільм "20 днів у Маріуполі", який нещодавно номінували на "Оскар" , отримав чергову престижну нагороду. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі!

Фільм українського режисера Мстислава Чернова продовжує здобувати визнання в усьому світі. Нещодавно на річній кінопремії London Critics' Circle Awards робота "20 днів у Маріуполі" отримала нагороду у номінації "Документальний фільм року". Про це  повідомило видання The Guardian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Режисер Мстислав Чернов подякував критикам London Critics' Circle Awards за високу оцінку його роботи. Він також відзначив, що вірить у потужну силу кіно, яка може змінити історію та світогляд глядачів.

"20 днів у Маріуполі" — це режисерський дебют відомого воєнного кореспондента та фотографа Мстислава Чернова. Фільм відображає події перших тижнів бойових дій у Маріуполі. Він іже відзначився як найбільш прибутковий документальний фільм в Україні у 2023, зібравши 500 тисяч гривень лише за перший вікенд показу. Крім того, "20 днів у Маріуполі" отримав визнання на кінофестивалях у США, Ізраїлі, Новій Зеландії, Німеччині та Амстердамі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А нещодавно ми розповідали, що "20 днів у Маріуполі" має всі шанси отримати британський "Оскар" . Його номіновано одразу у двох категоріях на премії BAFTA.