Може отримати британський "Оскар"! Український фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на премію BAFTA

Кіно та серіали
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ми вже розповідали вам про те, що український фільм "20 днів у Маріуполі" має всі шанси поборотися за "Оскар" . А тепер стало відомо, що цю документальну стрічку номінували на BAFTA — престижну премію, яку також називають "британським Оскаром".

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" від режисера Мстислава Чернова потрапив одразу до двох номінацій на премію BAFTA — "Найкращий документальний фільм" та "Найкращий фільм іноземною мовою". Про це повідомили на офіційному  сайті премії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" розповідає історію жорстокої облоги українського портового міста російською злочинною армією впродовж лютого по травень 2022 року. У результаті цих трагічних подій загинуло понад 20 тисяч людей.

Фільм був створений спільно з фотографом Євгеном Малолєткою та продюсером Василісою Степаненко. У стрічці показано початок повномасштабного вторгнення, бомбардування пологового будинку, а також порятунок автора фільму та його колег з Associated Press з міста, оточеного російськими військами.

Повний список номінантів у категорії "Найкращий документальний фільм", з яким конкуруватиме "20 днів у Маріуполі", виглядає наступним чином:

  • "Американська симфонія" (Netflix, США, реж. Метью Гайнеман);

  • "За межами утопії" (США, реж. Мадлен Ґевін);

  • "Незмінний: історія Майкла Дж. Фокса" (США, реж. Девіс Ґуґґенгейм);

  • "Wham!" (Велика Британія, реж. Кріс Сміт).

А ось так виглядає список номінантів у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою":

  • "Анатомія падіння" (Франція, реж. Жюстін Тріє);

  • "Минулі життя" (США, реж. Селін Сон);

  • "Снігове суспільство" (Іспанія, реж. Хуан Антоніо Байона);

  • "Зона інтересів" (США, Велика Британія, Польща, реж. Джонатан Ґлейзер).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Церемонія нагородження відбудеться 18 лютого, тож тримаймо кулачки! Також раніше ми писали про те, що стала відома дата виходу у прокат фільму, знятого за мотивами повісті Кузьми Скрябіна "Я, "Побєда" і Берлін".