10 фільмів, що можуть “взяти” цьогорічний “Оскар”: хто опинився у списку (ВІДЕО)

Кіно та серіали
578
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Фільм "Бідолашні створіння"
Фото: forbes.ua

Ці стрічки вважають фаворитами цьогорічної премії

У ніч з 10 на 11 березня у Лос-Анджелесі відбудеться церемонія вручення премії “Оскар”. Раніше ми вже розповідали, де українці можуть подивитися її у прямому ефірі. А зараз пропонуємо ознайомитися з десяткою претендентів на нагороду. Як то кажуть, підготуватися заздалегідь.

Деякі фаворити оскарівських перегонів цілком очікувані. Наприклад, стрічка “Оппенгеймер”, яка має вражаючі касові збори та найбільшу кількість номінацій на “Оскарі”. Які ще фільми можуть отримати цього року заповітну статуетку - розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Американське чтиво”

Розчарований в індустрії романіст змушений писати історії про афроамериканську травму для білої аудиторії. Він створює яскраву пародію і, неочікувано для нього, вона має шалений успіх.

“Бідолашні створіння”

У центрі сюжету - вікторіанська жінка, яку воскресив ексцентричний вчений, замінивши її мозок мозком дитини. Прагнучи пригод, головна героїня вирушає в мандрівку Європою та Північною Африкою разом зі своїм обранцем.

“Анатомія падіння”

Події фільму розгортаються у Французьких Альпах. Німецьку письменницю підозрюють у вбивстві власного чоловіка. Одним зі свідків у суді виступає її майже незрячий син - дізнаючись нові подробиці про життя своїх батьків, хлопець вагається щодо того, що саме має сказати.

“Травень, грудень”

30 років тому місцева пекарка опинилася у центрі бульварного скандалу, закрутивши у свої 36 років роман з 13-річним колегою. Сьогодні вона щаслива у шлюбі та має 3 дітей. Але одного дня в її житті з’являється акторка, яка під час своєї підготовки до фільму проливає нове світло на минуле подружжя.

“Залишенці”

Події стрічки розгортаються у 1970 році. Кілька студентів залишаються в школі-інтернаті на різдвяні канікули, оскільки їм немає куди йти. Наглядати за ними доручають ненависному учителю історії та кухарці.

“Маестро”

Стрічка розповідає про життя та кар’єру відомого диригента та композитора Леонарда Бернстайна. Зокрема, зображуються його ранні роки, в часи зустрічі з майбутньою першою дружиною.

“Оппенгеймер”

Фільм заснований на біографії історичної особи - творця атомної бомби Роберта Оппенгеймера.

“Зона інтересу”

У центрі сюжету - комендант Освенцима та його холоднокровна дружина. Разом вони виховують своїх маленьких дітей у квітучій ідилії біля концтабору.

“Вбивці квіткової повні”

Стрічка розповідає про трагедії, які довелося пережити індіанцям осейджі, які жили в Оклахомі у 1920-х років. Після виявлення на їхній території нафти, вони стали одними з найбагатших людей світу. На жаль, це потягнуло за собою серію вбивств, за якими стоять їхні заздрісні білі сусіди.

“Барва пурпурова”

З цієї картини глядач дізнається про складну долю молодої афроамериканки, яка жила на півдні на початку 1900-х.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше стали відомі імена перших зірок, які вручатимуть “Оскар-2024”. Ознайомитися з переліком можна у цій статті .