Фільм Алана Бадоєва та 1+1 Україна "Довга Доба" показали в Раді Європи (ФОТО)

Кіно та серіали
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фільм "Довга Доба" показали у Раді Європи, фото з місця події
Фото: пресслужба

Світ повинен знати про усі жахіття, які рф-ія принесла в Україну 24 лютого

25 квітня у штаб-квартирі Ради Європи, що в Страсбурзі, представники дипломатичних представництв, співробітники Секретаріату Ради Європи та представники міжнародного експертного середовища та громадськості мали можливість відчути справжні емоції перших днів війни в Україні після початку повномасштабного вторгнення росії. Вдалося це завдяки спецпоказу документального фільму Алана Бадоєва "Довга доба".

Показ фільму відкрили промовами Голова асоціації-організатора MICT France-Україна – Павло Пушкар, Постійний Представник України при Раді Європи – Борис Тарасюк та спеціальний представник Генерального секретаря РЄ з питань міграції та біженців – Девід Бест, повідомили Hochu.ua у пресслужбі режисера.

Показ фільму Алана Бадоєва “Довга доба” у Раді Європи, фото
Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На початку показу у відеозверненні Алан Бадоєв розповів про свою мету створення проєкту: показати війну в Україні без сценаріїв та других дублів. Цей фільм – свідчення того, що сьогодні ніхто не застрахований від війни, і що ми повинні триматися разом, проявляючи максимум солідарності.

Показ фільму Алана Бадоєва “Довга доба” у Раді Європи, фото
Фото: пресслужба

Подія проєкту "Культура vs війна" у Страсбурзі стала 120-м заходом за кордоном з початку реалізації.

Нагадаємо, що міжнародний кінотур документальної стрічки розпочався гучним показом в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі напередодні 2-ї річниці повномасштабного вторгнення і досі продовжує свій шлях країнами Європи.  

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше, нагадаємо, Алан Бадоєв висував претензії до організаторів премії "Золота дзиґа", які не включили цю документалку у список номінантів на отримання премії. Режисер навіть звернувся до оргкомітету, щоб отримати пояснення, чому так сталося. Деталі скандалу — у цьому матеріалі.