Алан Бадоєв обурився на організаторів української кінопремії, яка не включила його "Довгу добу" до переліку номінантів

Новини шоубізнесу
4 491
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Алан Бадоєв
Фото: facebook.com/AlanBadoevDirector

Режисер звернувся до оргкомітету премії "Золота дзиґа"

Відомий український продюсер та режисер Алан Бадоєв, який прокоментував прем’єру документального фільму “Довга доба”, повідав, що цю стрічку не було номіновано в рамках премії “Золота дзиґа”. Подробиці - в нашому матеріалі.

У зв’язку з цим, Бадоєв, який робив вище згаданий фільм у співпраці з "1+1 Україна", доволі емоційно відреагував на рішення не номіновувати кінороботу на премію. Причиною стало те, що фільм не мав комерційного прокату, а також не була представлена на міжнародному рівні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бадоєв не став мовчати з цього приводу. Зокрема, він висловився стосовно важливості свого фільму.

Я хочу поділитися з вами своїми думками та поставити запитання щодо актуальності дій та регламенту деяких заходів у кіножитті нашої країни. Мова піде про "Золоту дзиґу", яка оголосила номінантів у різних номінаціях. Серед них відсутня стрічка "Довга доба", яку ми створили разом з каналом "1+1 Україна", де були залучені документальні матеріали 12 тисяч українців, що стало своєрідною капсулою часу перших днів війни. Я хочу запитати раду фестивалю "Золота дзиґа", чи один і той самий рік у нас всіх за вікном? Бо мені здається, що я живу третій рік в країні, де йде повномасштабна війна, де люди максимально заохочують спільноту до благодійності, до визначення важливості соціальної місії, спрямовуючи усі процеси на допомогу нашим захисникам. Своє питання я адресую оргкомітету "Золотої Дзиґи", тим, хто разом зі своєю країною має бути готовий до змін та руху вперед. Чи не вважаєте ви, що прийшов той самий момент доцільності менш формального підходу у відборі кінострічок та їхній відповідності духу часу, в якому ми живемо, і який набагато гнучкіший, аніж здається на перший погляд".
- підсумував Алан.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Алан Бадоєв зізнався, чому наразі не воює. Режисер заявив, що поки що, не може застосовувати зброю.