Історія оживає у кінообразах: 7 вітчизняних фільмів, за якими варто вчити історію України (ВІДЕО)

Кіно та серіали
1 637
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

У добірці представлені фільми, які відображають українську історію за останні 100 років
Фото: кадри зі зйомок фільму "Крути 1918"

Нижче вказані фільми були зняті за останні 10 років

Доля України є надзвичайно карколомною і подекуди трагічною. За свою тисячолітню історію країна переживала різні часи, проте в різні епохи народ, який тут проживав, проявляв незламність, готовність до боротьби з ворогом, а також непохитну віру у світле майбутнє.

Оглядаючись у минуле, українські режисери без сумніву повинні створювати відповідні фільми, які б влучно реконструювали історію країни. Отож, РБК-Україна представляє 7 фільмів, за якими українці можуть вивчати свою історію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крути 1918

Дана стрічка засновна на реальних подіях. Вона розповідає про легендарну битву під Крутами у 1918 році. Це протистояння юний військових та простих хлопців з військом Червоної армії. Безсумнівно, одна з найбільш величних сторінок в історії України. Зазначимо, що сюжет стрічки розгортається на фоні трагічної долі двох братів, адже вони закохуються в одну дівчину.

Клондайк

Сюжет вище вказаної стрічки реалізовано на основі подій російсько-української війни на Донбасі, а також збиття літака рейсу МНІ7. У фільмі постає родина, на долю якої випадають складні випробовування, пов’язані з наслідками авіакатастрофи.

Нескорений

У сюжеті кінокартини показано тяжкі часи кінця другої світової війни вже добігли кінця. Бойові дії закінчилися, але УПА не здається, адже її ворог - Радянський Союз все ще продовжує кошмарити Україну.

Заборонений

Цей фільм розповідає про складну долю видатного українського поета Василя Стуса. Все своє життя він боровся за українську ідентичність і самостійність, належав до групи поетів-шістдесятників.

Кіборги

В основу легендарної української художньої стрічки лягли історії захисників, які захищали Донецький аеропорту у 2014 році. Режисером фільму став знаменитий Ахтем Сеїтаблаєв.

Таємний щоденник Симона Петлюри

В основу фільму лягла історія життя Симона Петлюри. Як відомо, він був головним отаманом військ УНР і лідером Директорії УНР.

Черкаси

Сюжет фільму розгортається на фоні життя двох юнаків, які зростали в українському селі. Коли вони виросли, то стали частиною команди на військовому кораблі “Черкаси”. Згодом цей корабель у 2014 році опиняється заблокований в озері Донузлав. Якщо послуговуватися історичними фактами, то можна констатувати, що "Черкаси” - єдиний корабель, який б’ється з ворогом до кінця і не здається просто так.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що український режисер стрічки “20 днів у Маріуполі” Мстислав Чернов зможе обирати найкращі фільми на Оскарі. Діяча культури, який підкорив увесь світ своєю документальною працею, запросили до Американської кіноакадемії.