"Коп з минулого" у різних країнах: харизматичні, сексуальні та брутальні герої, на яких хочеться подивитися (ФОТО)

Кіно та серіали
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

"Коп з минулого" - як серіал знімали у різних країнах
Український серіал "Коп з минулого". Фото: ictv.ua

Якою була кіноадаптація популярного німецького серіалу у різних країнах?

Популярний детектив «Коп з минулого», що зараз  транслює канал ICTV2, – це адаптація німецького формату Der letzte Bulle, який вперше вийшов в ефір у 2010-му. Історія німецького копа, що після довготривалої коми знову повернувся до роботи в поліцію, швидко завоювала прихильність глядачів у різних країнах, а в деяких навіть зняли свою версію за оригінальним сюжетом.

Сьогодні розповідаємо про копів в різних країнах. А хто з них кращий — обирайте самі! 😉

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Стиляга Мік: рокер чи репер?

Первісна історія розповідала про поліцейського з 80-х: Мік Брісгау, який пролежав у комі 20 років, раптово прийшов до тями та повернувся у відділ убивств. Оскільки він пропустив весь розквіт технологій та не знає, як працювати з комп’ютерами й мобільними телефонами, він розслідує злочини звичними методами.

Його роль зіграв актор Геннінг Баум. Окуляри-авіатори, шкіряна куртка, борода і незмінна цигарка – Мік більше схожий на репера або рокера, і взагалі він сексі 😍🤤 Стилісти гарно попрацювали над відтворенням іміджу 80-х!

"Коп з минулого" в різних країнах: німецький оригінал
Коп Мік Брісгау. Фото з відкритих джерел у Мережі

Капітан Долін: дотепний, харизматичний, брутальний

В українській адаптації “Копа з минулого” час трішки зсунувся вперед – капітан міліції Олег Долін так само відкриває очі в лікарні, але впав у кому він вже у 90-ті. Тому він найбільше запам’ятав пострадянську міліцію, «братків» і рекет. Він із подивом дізнається, що всі користуються ґаджетами, знімають відео, ще і їдять дивні японські кульки з рису. У новій поліції він знаходить собі місце: хоч світ і змінився, але порушників не поменшало.

Олега Доліна зіграв український актор театру та кіно Дмитро Суржиков. На відміну від німецького колеги, він виглядає дещо лагіднішим, зате має поголену голову. Що ж – вимоги моди 90-х! Куртка-косуха, клітчасті сорочки та “беха” (BMW).

Долін дотепний і харизматичний, але його методи брутальні і провокативні, проте завдяки їм він має результат. І хоча дехто вважає його принципи застарілими, цей хлопак неабияк подобається жінкам. В перших сезонах він звикав до диджитал-реальності, проте у нових — Олег ловить злочинців і шукає своє щастя.

"Коп з минулого" в різних країнах: українська версія
Серіальний капітан Долін. Фото з відкритих джерел у Мережі
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шарман, Фалько!

Французька версія «Копа» має назву Falco – за ім’ям головного героя. Ця історія більше акцентує на особистому житті копа. Непритомніє інспектор Александр Фалько у 1991-му, прокидається так само, через 20 років, але головні зміни чекають вдома: дружина Кароль геть змінила життя, донька Поліна виросла. Тож Александр відмовляється піти на пенсію та береться за добре знайому роботу.

Роль Фалька виконав Сагамор Стевенен. Французькому копу надали відповідного шарму – з усіх версій він найбільше піклується про зовнішність, начебто недбало додаючи яскравості своєму образу різноманітними аксесуарами. А ще дуже любить картаті сорочки. Не можемо засуджувати такий модний вибір 🥰

"Коп з минулого" в різних країнах: французька версія
Серіал Falco - інспектор Александр Фалько. Фото з відкритих джерел у Мережі

Привабливий коп, що втрапляє в пригоди

Як не дивно, європейський сюжет сподобався і японцям. Детектив Кьоґоку залишається без тями цілих 30 років – з 1985-го по 2015-й. З сімейним життям у нього так само не складається – дружина давно вийшла заміж за іншого. Вочевидь, йому ще важче, ніж колегам з інших країн, призвичаїтися до ґаджетів та нового ритму життя, тож Кьоґоку, повернувшись до роботи, регулярно втягує колег у різноманітні халепи. Вочевидь, японська версія більше наблизилася до комедійної складової, ніж усі інші.

Копа зіграв Тосіакі Карасава. Від європейської підкресленої маскулінності автори відмовилися, проте Кьоґоку вийшов з одного боку елегійним, а з іншого типово комедійним образом. Але харизму не сховати! 

"Коп з минулого" в різних країнах: японська версія
Детектив Кьоґоку. Фото з відкритих джерел у Мережі

Дивіться прем’єрні 3 і 4 сезони детективу “Коп з минулого” в ефірі ICTV2 вже з 14 жовтня!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про найгарячіших акторів-красенів із нульових: що з ними стало, чим вони зараз займаються і як виглядають? Все про життя Леонардо Ді Капріо, Бреда Пітта, Джейсона Стейтема, Тома Круза та Чада Майкла Мюррея — вже на HOCHU.ua!