У Сербії домоглися відміни фільму "20 днів у Маріуполі". Влада країни назвала його "антиросійською пропагандою"

Новини культури
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

У Сербії скасували показ фільму "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова, запланованого в рамках програми Beldocs Echo. Чому? Дізнайтесь у нашому матеріалі на HOCHU.ua!

Організатори кінофестивалю повідомили, що це рішення не було прийнято їхньою командою і вони наполягають на тому, щоб фільм таки показали перед сербською аудиторією. Вони висловили намір надати можливість повторного показу стрічки "20 днів у Маріуполі" найближчим часом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нам важливо, щоб ви знали, що Beldocs Echo не стоїть за цим рішенням і не брав участі в ньому. Ми вважаємо, що кожен показ цього фільму перед сербським глядачем важливий, і ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше показати цей фільм знову,

пишуть організатори програми Beldocs Echo.

Річ у тому, що Сербська радикальна партія опублікувала заяву , в якій назвала фільм "антиросійською пропагандою" і домоглася його скасування на території країни. У своїй заяві вони також висловили підтримку росії та підкреслили, що їхню позицію поділяє 80% населення Сербії. Вони стверджують, що "пропаганда антиросійського фільму" могла б викликати провокацію серед сербського народу та змінити його ставлення до рф.

У Сербії домоглися відміни фільму "20 днів у Маріуполі". Влада країни назвала його "антиросійською пропагандою" - фото №1

Для довідки:

Фільм "20 днів у Маріуполі" — це документальний твір, створений українським воєнним кореспондентом Мстиславом Черновим, який розповідає про облогу Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення. Фільм був випущений у 2023 році і його представлять наступного року на премії "Оскар" у категорії "Кращий міжнародний повнометражний фільм".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що тим часом у США триває страйк акторів . Через це "Дюну", "Володаря перснів" та інших прем'єр поки що чекати не варто.