Від цього відео сльози навертаються: короткометражка "Привид Різдва", створена за допомогою ШІ, здобула престижну нагороду 

Новини культури
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Українець Михайло Пеньєвський, автор YouTube-каналу Yellow Medusa, створив за допомогою ШІ (штучного інтелекту - ред.) унікальний короткометражний фільм "Привид Різдва". Про що він - розповідаємо далі.

Короткометражка "Привид Різдва" присвячена темі війни в Україні та розповідає історію однієї самотньої жінки-волонтерки, до якої на Різдво навідався привид її власного сина. Як стає зрозуміло з сюжету, хлопець загинув на фронті, захищаючи Україну від загарбників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Від цього відео сльози навертаються: короткометражка "Привид Різдва", створена за допомогою ШІ, здобула престижну нагороду  - фото №1

Ця робота, як розповів Михайло Пеньєвський у коментарі " Суспільному ", була створена за допомогою різних інструментів на базі нейромереж, а також завдяки обробці та анімації власних фото автора.

"Привид Різдва" посів третє місце на конкурсі від Curiouse Refuge та Epidemic Sound — AI Holiday Film Contest серед фільмів, що були створені за допомогою ШІ. Для Михайла ця відзнака виявилася повною. несподіванкою, тому зараз він розмірковує над тим, як показати своє творіння якомога більшій аудиторії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що на Netflix оприлюднили список найпопулярніших українських фільмів та серіалів за друге півріччя 2023 року. У списку - відразу 11 стрічок, які точно варті вашої уваги!