Вишиваємо перемогу: український режисер закликав долучитися до відзначення Всесвітнього дня вишиванки (ВІДЕО)

Новини культури
681
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Українська вишиванка, фото
Фото: pon.org.ua

Це важлива дата у календарі свят травня 2024 року

Щороку у третій четвер травня Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає важливе свято — Всесвітній день вишиванки . Цьогоріч дата святкування припадає на 16 травня. Це міжнародне свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Важливо, що свято не прив'язане ні до якого державного або ж релігійного, тому до нього може долучитися будь-хто, просто одягнувши в цей особливий день вишиванку 💙💛

Долучитися до відзначення Всесвітнього дня вишиванки 2024 закликає відомий український режисер, сценарист та продюсер Олександр Ткачук, який наразі захищає Україну у складі сил ТрО. Заради цього “ТРО Медіа” навіть відзняли офіційний проморолик, який підкреслює символізм вишиванки для кожного українця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У підписі до відео вказано:

Вишиваємо Перемогу.
Кожен на своєму місці. Щодня.
Великими та малими кроками.
З вірою, надією та любов’ю.
Всесвітній день вишиванки - 16 травня 2024 року

Олександр Ткачук, який є одним із найвідоміших популяризаторів цього свята, пропонує активно поширювати це відео на своїх сторінках у Мережі, щоб якомога більше людей 16 травня могли долучитися до онлайн-флешмобу, публікуючи у соцмережах фото у вишиванках.

Режисер Олександр Ткачук у вишиванці, фото
На фото: Олександр Ткачук. Фото: facebook.com/alextkachukk
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що в травні на нас чекає чимало важливих дат. У церковному календарі на травень 2024, окрім Великодня, є ще кілька великих свят, а в нашому свіжому календарі державних та професійних свят знайдете правильні дати відзначення низки важливих українських свят.