Цирковий скандал в Італії: українку Анну Петренко дискваліфікували за протест проти путінського поплічника

Новини культури
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Анна Петренко була дискваліфікована з фестивалю в Італії
Анна Петренко. Фото: instagram.com/annadellart

Українська циркова артистка виступила з протестом проти Нікуліна, проте організатори конкурсу не побачили нічого поганого у присутності російського судді

Українську артистку Анну Петренко дискваліфікували з міжнародного циркового фестивалю International Salieri Circus Award в Італії. А все тому, що дізнавшись про росіянина у суддівському складі, дівчина влаштувала протест проти нього.

Як Анна Петренко розповіла у себе в Instagram, замість того, аби виконати свій виступ, вона вирішила влаштувала протест проти присутності в журі Максима Нікуліна — директора Московського державного цирку та сина відомого російського актора Юрія Нікуліна. Він відкрито підтримує агресію росії проти України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

На сцені Анна з'явилася загорнута у прапор України, тримаючи плакати з написами, що засуджують дії Нікуліна та війну в Україні. Один з плакатів мав напис: "Нікулін підтримує вторгнення в Україну", а інший зображував російських окупантів. Після своєї акції Петренко спустилася в зал та передала плакати глядачам.

Керівник фестивалю Антоніо Джарола публічно вибачився перед аудиторією, заявивши, що не знав про плани артистки. Згодом він оголосив про її дискваліфікацію, наголосивши, що фестиваль має на меті об’єднувати, а не розпалювати політичні конфлікти.

А трохи згодом видання Corriere del Veneto повідомило, що організатори конкурсу теж прокоментували скандал з дискваліфікацією українки. Там підкреслили, що фестиваль повинен залишатися місцем, де "політичні прапори не мають значення", акцентуючи на важливості мистецтва без політичного втручання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше колишній капітан збірної України Анатолій Тимощук продав свою футболку, щоб допомогти військовим рф. Пропагандист продовжує підтримувати окупантів, які вдерлися в суверенну країну.