Особливі молитви на Благовіщення Пресвятої Богородиці, які сьогодні має прочитати кожен

Усі свята
971
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Благовіщення Пресвятої Богородиці, картинка
Фото: rivne1.tv

В цей незвичайний день, кажуть, Господь чує усі наші щирі бажання!

7 квітня за старим стилем відзначається Благовіщення Пресвятої Богородиці (у новому церковному календарі це свято припадає на 25 березня). Це велике православне свято, тож цього дня обов’язково треба відвідати храм чи принаймні прочитати молитви вдома.

Святкування Благовіщення пов’язане з подією з життя Діви Марії. Так, цього дня Богородиця отримала “благу звістку” від архангела Гавриїла про те, що вона народить Спасителя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наші предки вірили, що у цей день Господь чує всі їхні молитви, тож вони озвучували свої найпотаємніші бажання. Нижче публікуємо тексти молитов, за допомогою яких можна звернутися до Богородиці у це свято.

Особливо сильна молитва на Благовіщення

Славлю Твою благодать, Володарко, молю Тебе: збагати мій розум. Навчи мене йти прямо, слідуючи шляхом Христових заповідей. Пов’язана полонянками гріхопадінь, благаннями Твоїх полегши долю людську, Божа наречено. Бережи мене і вдень, і темної ночі, рятуючи мене від злих ворогів. Та, що дала життя Богові, душу мою оживи, загублену пристрастями. Пресвята Діво, почуй голос непотрібного раба Твого. Сльози ллю перед Тобою, Пречиста, свою душу від скверни очищаю. Стогони від серця приношу. Визволи мене від капостей, ганебних душу, Христа старанно про це благаючи. Йому ж честь і поклоніння нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь.

Молитва про захист від зла

Величава Царице Небесна, щонайвища повелительнице ангелів! Ти отримала від Бога силу і завдання розчавити голову сатани, тому ми смиренно просимо: пішли нам на поміч Твої небесні легіони, щоб вони під Твоїм керівництвом і Твоєю силою переслідували пекельні сили, скрізь би з ними боролися, відбили їх зухвальні напади і знову скинули б їх у провалля. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадуємо, що навесні українці відзначають День матері. На який день припадає це свято у 2024 році - читайте у цій статті .