Щоб сонце гріло, а не шкодило: як вибрати сонцезахисний крем для чутливої шкіри

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка наносить сонцезахисний крем на шкіру
Фото: onclinic.ua

Чутлива шкіра потребує особливого захисту від сонячних променів

Протисонцевий крем  допомагає захистити вашу шкіру від ультрафіолетового (УФ) випромінювання та зменшує ризик сонячних опіків. Також він попереджує передчасне старіння шкіри. Для кожного типу шкіри потрібно підібрати особливий догляд.А знайти найкращий сонцезахисний крем для чутливої ​​шкіри буває досить складно.

Чутлива шкіра схильна до різних реакцій на зовнішні подразники чи доглядові засоби. Дерматолог доктор Рашмі Адерао пояснює, як краще підібрати сонцезахисний крем, якщо у вас чутлива шкіра, розповідає healthshots.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сонцезахисний крем дуже важливий для людей з чутливою шкірою, адже добре захищає ніжну шкіру від шкідливого впливу УФ-випромінювання. 

Які бувають типи сонцезахисних засобів

Існує два типи: хімічні - поглинають УФ-промені та перетворюють їх на тепло, та фізичні - створюють фізичний бар’єр, який відбиває та розсіює УФ-промені від шкіри.

Як вибрати найкращий сонцезахисний крем для чутливої ​​шкіри?

При виборі звертайте увагу на позначки:

  • без ароматизаторів;

  • гіпоалергенний;

  • перевірено дерматологами.

    Обирайте засоби на мінеральній основі, які мають у складі оксид цинку або діоксид титану, оскільки вони менш імовірно викликають подразнення. Потрібно уникати продуктів із агресивними хімічними речовинами, такими як оксибензон, авобензон або ароматизатори, які можуть викликати реакції чутливості.

Чи підходить SPF 100 для чутливої ​​шкіри?

Вищі SPF пропонують лише незначно підвищений захист і можуть містити більше потенційно подразнюючих хімічних речовин. Важливіше зосередитися на пошуку сонцезахисного крему, який є м’яким і підходить для чутливої ​​шкіри, а не покладатися виключно на високе число SPF,
розповідає дерматолог Рашмі Адерао.

Як використовувати сонцезахисний крем

  • Для початку потрібно очистити та висушити шкіру;

  • нанести щедру кількість сонцезахисного крему принаймні за 15 хвилин до виходу на сонце, щоб забезпечити належне поглинання;

  • наносити повторно  кожні дві години або відразу після потовиділення в спортзалі або плавання;

  • уникайте інтенсивного тертя шкіри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дбайте про чутливу шкіру і обирайте правильні засоби по догляду. Нехай сонце приносить радість теплим промінням, а не завдає шкоди вашій шкірі.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.