В яких позах краще спати вночі, щоб на ранок не було зморшок

Догляд за обличчям і тілом
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Поза для сну від зморшок на обличчі
Обираємо правильну позу для сну, щоб не було зморшок на обличчі. Фото: pixabay.com

Користуєтеся дорогими кремами, робите косметологічні процедури, щоби продовжити молодість, але зморшки все одно з'являються? Можливо, ви просто спите в неправильній позі?

Так, це не вигадка – від того, що ви спите в неправильній позі, можуть з’являтися зморшки на обличчі. Спочатку це просто заломи, які ви бачите вранці у дзеркалі. Вони можуть розгладитися вдень, тому що шкіра обличчя вже не контактує з подушкою та постільною білизною. В також можете їх вдало замаскувати косметикою. Але якщо заломи з'являються постійно, вони згодом легко перетворяться на глибокі зморшки.

Поява таких заломів говорить про те, що на шкіру обличчя тисне подушка, наволочка чи інша постільна білизна. А це означає, що ви спите в неправильній позі, стверджує «Радіо Максимум». Щоб такі заломи не з'являлися і не перетворювалися згодом на зморшки, радимо робити наступне.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому з'являються заломи на шкірі обличчя після сну?

Зморшки з'являються з багатьох причин: вік, шкідливі звички (особливо куріння), постійна дія сонячних променів, активна міміка обличчя, недостатнє зволоження шкіри та неправильна поза під час сну. Коли ви спите на боці, особливо на животі, обличчя прилягає до подушки практично повністю або однією стороною.

Шкіра стискається, заламується або розтягується, ніс і щоки нависають в один бік під впливом сили тяжіння, від цього і з'являються заломи. Якщо ви спите на одному боці, обличчя може навіть деформуватися з часом, його правильний овал спотвориться, і на одній стороні буде більше зморшок.

Уві сні важко контролювати положення тіла і голови, особливо якщо ви звикли спати в одній і тій самій позі з дитинства. Але якщо вам важливе ваше гладке личко без зморшок, потрібно змінювати звички, і звичну позу для сну в тому числі. Ідеальний варіант – спати на спині, але це справді не надто зручно. Є декілька хитрощів, які допоможуть позбутися заломів та зморшок після сну.

Спіть на спині

Звичка спати на животі чи боці буде головною причиною появи заломів і зморшок. Носогубні складки та міжбрівні зморшки – перші сигналізатори того, що вам терміново треба міняти позу. А ще можна придивитися до свого обличчя та вивчити його овал. Якщо з одного боку він більш плаский, значить саме на цьому боці ви найчастіше лежите уві сні.

Позбутися цієї звички буде найскладнішим моментом. Уві сні ми все одно приймаємо найзручнішу і найзвичнішу позицію, і не контролюємо це. Але можна скористатися деякими хитрощами: приколоти на волосся з двох боків шпильки – вони заважатимуть вам класти голову на бік, або покласти вздовж тіла подушки, щоб контролювати позу під час сну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно вибирайте подушку

Навіть якщо ви спите на спині, і зморшки на обличчі вам не загрожують, то зморшки на шиї та зоні декольте, поява подвійного підборіддя – це ознаки того, що ви спите неправильно. Ні, поза для сну на животі – це чудово, не змінюйте її! Змінити тут треба буде подушку. Якщо вас турбує стан шкіри шиї та декольте, швидше за все ви спите на надто високій подушці або навіть кількох.

Вибирайте невеликі за розміром подушки, краще за плоскі. Оберіть особливу форму спеціально під голову або ортопедичну з ефектом пам'яті. Можна обійтися взагалі без подушки, але тоді потрібно класти під шию м'який валик. Такі теж є у продажу, а можна його зробити і самому зі скрученого махрового рушника. Регулюйте товщину валика за своїми відчуттями – шия не повинна надто вигинатися.

Змініть наволочку

Ви точно чули про те, що ідеальною «наволочкою від зморшок» буде шовкова. І це справді працює. Тільки подивіться на азіатських красунь! Секрет повної відсутності зморшок у них – це максимальний захист від сонця та шовкова постільна білизна. Бавовна, льон, бамбукове полотно – натуральні та приємні до тіла, добре вбирають вологу. Але вони створюють більше зчеплення зі шкірою. Коли обличчя контактує з такою тканиною, на ньому можуть залишатися заломи та вм'ятинки.

Шовкова тканина дуже ковзка, по ній обличчя ковзає вільно, немає зчеплення зі шкірою. Таким чином, ніяких складок, вм'ятин та заломів на шкірі ранком ви не побачите. Так, до шовкової наволочки теж треба буде звикнути. Адже ковзатиме вона не лише по шкірі, а й по ліжку – це незручно. В цьому випадку купіть або зшийте наволочку з одного боку бавовняну (бік ліжка), а з іншого шовкову (де лягаєте обличчям). 100% шовк до того ж гіпоалергенний і має антибактеріальний ефект.

Підключіть нічний догляд

Грамотно спланована операція «зморшки – геть!» обов'язково повинна включати і правильний догляд за шкірою. Починатися він повинен з вечірнього очищення обличчя від макіяжу та накопиченого за день пилу та бруду. Ніколи не лягайте спати з мейк-апом на обличчі, якими втомленими ви не прийшли б додому. І обов'язково вибирайте хороші засоби для обличчя для використання вночі. Один універсальний засіб тут не підійде, оскільки функції та завдання у денного та нічного крему будуть зовсім різними.

Хороший нічний крем щільний, насичений за своєю текстурою та досить жирний. У його складі має бути колаген та еластин – саме вони формують структуру нашої шкіри та підтримують еластичність. Також у складі має бути гіалуронова кислота, вона максимально зволожує завдяки затримуванню вологи у шкірі. Використання якісних засобів для нічного догляду насправді дуже ефективне, тому що вночі наша шкіра оновлюється набагато інтенсивніше, ніж вдень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Позбулися звички спати обличчям у подушку? Позбавтеся і інших шкідливих звичок, правильно харчуйтеся і пийте багато води, висипайтеся і використовуйте потужні сонцезахисні засоби. І ви точно забудете про зморшки на довгий час!