Хочеться прибрати носогубки? Ось 4 способи зробити це

Догляд за обличчям і тілом
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Яскраво виражені носогубні складки - лінії, що йдуть від носа до рота - часто проблема. Ці мімічні зморшки - абсолютно нормальне явище, але багато хто задається питанням "Як прибрати носогубні складки?". І, на щастя, тут є кілька варіантів.

Носогубні складки: як позбутися вже існуючих та запобігти появі в майбутньому

Носогубні зморшки стають помітнішими з віком, оскільки утворюються через складну взаємодію зниження якості шкіри кількості жирових відкладень, і навіть скелетних змін обличчя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб мінімізувати їх зовнішній вигляд,

— каже докторка-косметологія Джоанна Уорд виданню Нarpers Вazaar .

Як і у випадку з більшістю проблем, пов'язаних зі шкірою, чарівного рішення не існує — потрібний комплексний підхід. Уорд радить змінити спосіб життя - наприклад, спати виключно на спині, почати харчуватися правильно та використовувати СПФ.

Також важливо підібрати правильний догляд за шкірою та робити масаж обличчя. Ці методи особливо дієві для запобігання появі складок.

Однак, якщо ви думаєте про те, як швидко прибрати носогубні складки — існують радикальніші способи.

Хочется убрать носогубки? Вот 4 способа сделать это - фото №1

Філери

Як розгладити носогубні складки? За допомогою філерів!

Філери можуть розгладити шкіру навколо носогубних складок і надати цій області молодшого і гладкішого вигляду. Цей спосіб підійде людям з носогубками від легкого до помірного ступеня важкості. Важливо, що перед проведенням будь-якої косметичної процедури рекомендується проконсультуватися з досвідченим фахівцем.

Після цього дерматолог чи косметолог проведе процедуру, використовуючи невелику голку для введення філера прямо в носогубні складки. Зазвичай процес завершується менш як за 30 хвилин.

Залежно від типу використовуваного філера та швидкості його метаболізму в організмі ефект від процедур із дермальними наповнювачами може тривати від 6 місяців до 2 років. Філери часто викликають синці, почервоніння, набряки та дискомфорт у місці ін'єкції як побічні ефекти. Найчастіше ці неприємні побочки проходять самі собою через кілька днів.

Підтяжка або шліфування шкіри

Для носогубних складок підходять як процедури підтяжки шкіри, і процедури шліфування шкіри, вони ефективні, але діють по-різному.

Процедури підтягування шкіри, такі як радіочастотна або ультразвукова терапія, використовують тепло для стимуляції вироблення колагену в шкірі. Це забезпечує пружність та підтягнутість шкіри. Така терапія ефективна для носогубних складок легкого та середнього ступеня тяжкості, але не дуже ефективні для більш глибоких складок.

Процедура шліфування шкіри включає лазерну терапію або хімічний пілінг, які видаляють зовнішній шар шкіри та стимулюють вироблення колагену для розгладження ліній та зморшок. Ці процедури ефективні для глибших носогубних складок та забезпечують пружну та щільну текстуру шкіри.

В обох випадках для досягнення ефекту може знадобитися кілька сеансів.

Хочется убрать носогубки? Вот 4 способа сделать это - фото №2

Мікродермабразія

Носогубні складки можна мінімізувати мікродермабразією. Під час цієї процедури косметолог відлущує зовнішній шар шкіри в носогубній ділянці за допомогою спеціального пристрою. Процедура сприяє виробленню колагену та покращенню текстури шкіри.

Але мікродермабразія не надто ефективна для глибших складок.

Операція

У разі, коли попередні методи не допомогли позбутися зморшок носогубного трикутника, можна вдатися до хірургічного втручання. Носогубні складки можна зменшити за допомогою підтяжки обличчя, брів або повік.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хоча хірургічне втручання є інвазивною і дорогою альтернативою, ніж нехірургічні методи лікування, воно може бути ефективним способом зменшити появу носогубних складок.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми публікували перелік кремів для обличчя , які рекомендують дерматологи. Фахівці сходяться на думці, що шкірі будь-якого типу в першу чергу потрібне зволоження.