Ідеальне відлущення: ТОП-6 скрабів для губ, які можна зробити самостійно

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

скраб для губ
Фото: ІІ для Хочу!

Влаштовувати собі СПА вдома з цими засобами стане ще приємніше!

Пілінг для губ в домашніх умовах — хороший метод відлущування та видалення відмерлих клітин шкіри. Виконати цю процедуру вдома допоможе скарб для губ. Про те, як зробити скраб для губ і як його правильно використовувати, ми розповімо в нашому матеріалі.

Чи потрібно використовувати окремий скраб для губ?

Цікаве питання! Відповісти на нього краще, перерахувавши переваги цього б'юті-кошти. Скраб для губ — не обов'язкова, але корисна баночка в косметичці, адже за його допомогою можна:

Related video
  • Поліпшити поглинання засобів для губ. На гладких і очищених від омертвілих клітин губах бальзам і помада виглядають набагато краще, а ще легше вбираються.

  • Зменшення видимості тонких ліній та зморшок. З віком губи природним чином втрачають колаген та еластин, що може призвести до утворення тонких ліній та зморшок. Скраби для губ допомагають стимулювати вироблення колагену та зменшують появу дрібних зморшок.

  • Запобігти обвітрюванню. Потріскані губи — це наслідок сухості, яка може бути викликана впливом зовнішніх факторів, холодною погодою або прийомом ліків. Скраби для губ допоможуть запобігти появі потертостей на губах, видаляючи відмерлі клітини шкіри і відкриваючи свіжу, нову шкіру під ними.

Окей, із цим розібралися! Як приготувати скраб для губ? Ми знайшли кілька рецептів та склали ТОП-6 скрабів, які можна зробити вдома.

Скраб для губ з медом

Для приготування цього скрабу знадобиться трохи меду та харчової соди – всього по одній чайній ложці. Інгредієнти слід ретельно перемішати до однорідної маси.

Отриманий нанесіть на губи і потримайте кілька хвилин, потім змийте теплою водою і промокніть губи. Після процедури краще використовувати оливкову олію, щоб зволожити губи.

Цукровий скраб для губ

Візьміть дві столові ложки цукру (коричневого чи білого) та змішайте з половиною чайної ложки оливкової олії. Суміш потрібно втирати у губи 10-15 секунд. Не перестарайтеся і не тисніть на губи. Це не посилить ефекту, а лише травмує ніжну шкіру.

Потім змийте скраб і нанесіть на губи зволожуючий бальзам.

Кавовий скраб

Мед і мелену каву змішайте в пропорції один до одного, додайте кілька крапель води і знову перемішайте. Не забувайте використовувати бальзам після застосування скрабу!

Зволоження губ після цієї процедури дійсно дуже важливе, адже дрібні частинки скрабу сушать шкіру і замість вау-ефекту можна отримати зворотний.

М'ятний скраб

Для початку потрібно чверть склянки цукру, по одній столовій ложці меду та оливкової олії, а також кілька крапель м'ятної олії. Усі інгредієнти слід перемішати до однорідної маси. Потім нанести на губи масажними рухами. Після процедури скраб варто змити, а губи зволожити бальзамом або олією.

Скраб із морською сіллю

За цим рецептом скраб для губ радить робити сама Прянка Чопра! Для його приготування знадобляться морська сіль, гліцерин та рожева вода. Пропорції можна вибирати на власний розсуд. Змішайте всі інгредієнти до однорідної пасти, а потім нанесіть на губи рухами, що масажують. Звісно ж, не забудьте змити склад.

Скраб для губ з вівсянки з молоком

Інгредієнти для цього скрабу є вдома в багатьох. Для його приготування знадобляться по чайній ложці дрібно змелених вівсяних пластівців та молока, а також половина чайної ложки меду. Останній інгредієнт можна додати за бажанням, це не є обов'язковим елементом скрабу.

Вівсянку потрібно подрібнити у блендері або кавоварці до порошкоподібного стану. Потім змішати з молоком і медом. Отриману суміш нанести на губи м'якими масажними рухами. Після процедури скраб потрібно змити теплою водою, а на губи нанести бальзам.

Як користуватися скрабом для губ

Скраб для губ – досить ефективний засіб, але досягти найвищого результату можна лише правильно його використовуючи. Для цього варто дотримуватися трьох простих правил:

  1. Перед тим, як наносити скраб, очистіть губи від косметики та інших забруднень. Для цього можна використовувати ватяний диск і засіб для зняття макіяжу або просто теплу воду.

  2. Перед нанесенням скрабу губи краще зволожити водою. Вода зробить шкіру м'якшою і податливішою до відлущування, що посилить ефект від скрабу.

  3. Для масажу знадобиться невелика кількість продукту, тому, яким би не був спокуси використовувати весь склад, не варто йому піддаватися.

А під час використання скрабу не варто надто сильно давити на губи. Такий активний масаж може пошкодити ніжну шкіру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як запобігти появі ранніх зморшок. На думку дієтологів, у боротьбі зі старінням допоможе правильне харчування.