Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски

Догляд за волоссям
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Вибір гребінця для волосся – дуже важливий момент. Адже він відіграє важливу роль у запобіганні посіченим кінчикам, заплутаному волоссю та іншим ушкодженням. Про те, як вибрати правильний гребінець для волосся – у нашому матеріалі.

Як правильно підібрати гребінець для волосся: важливі моменти

Перед тим, як вибрати гребінець, важливо визначитися з тим, для чого ви її використовуватимете — для простого розчісування або для укладання, пише healthline.com . Крім того, ідеальний гребінець для довгого волосся відрізнятиметься від гребінця для коротких.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гребінці для волосся: як вибрати правильний

Отже, для початку варто визначитися з тим, для яких цілей ви використовуватимете гребінець. Адже від цього залежить дуже багато.

Деякі щітки, наприклад, круглі, найкраще підходять для укладання, інші допомагають розплутувати волосся, а деякі навіть усувають статичну електрику. Про те, яким має бути гребінець під кожен тип волосся ми й розповімо.

Щітка для розплутування волосся

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №1

Щітки для розплутування волосся підходять для всіх типів волосся - навіть для найгустішого і кучерявого. Крім того, їх можна використовувати як на вологому, так і на сухому волоссі. Вони зводять до мінімуму шкоду від розчісування сплутаного волосся, а їх тонкі гнучкі щетинки дозволяють безболісно розплутувати дитяче волосся.

Гребінець для мокрого волосся

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №2

Такий гребінець має тонкі, м'які щетинки, які досить сильні, щоб впоратися з найжорсткішими вузлами, і досить м'які, щоб не пошкодити мокре волосся.

Гребінець для душу

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №3

Гребінець для душу - це гребінець з отворами для швидкого висихання. Його гнучка конструкція та м'яка щетина ідеально підходять для мокрого волосся. Багато таких щіток оснащені гачком, завдяки якому їх можна легко повісити на душову кабіну.

Подушечка-пензель

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №4

Такі щітки мають м'яку гумову основу та жорстку дротяну або пластикову щетину. Жорстка щетина ефективна для стимуляції шкіри голови та гарна для видалення лупи або залишків засобів для укладання волосся.

Термальна щітка

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №5

Термальні щітки - круглі або лопатеві гребінці з корпусом з теплопровідного матеріалу, наприклад кераміки, турмаліну або титану. Цей матеріал може прискорити висихання. Зазвичай їх використовують стилісти-перукарі або люди, які часто користуються феном.

Маленька щітка з щетини кабана

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №6

Щітки з щетини кабана популярні завдяки своїй здатності перерозподіляти натуральні корисні олії в шкірі голови, що покращує здоров'я волосся та створює гладкі та блискучі пасма. Такий гребінець підійде будь-якому типу волосся, але щітка зі 100-відсоткової щетини кабана з м'якою щетиною — хороший вибір для людей з тонким, рідшим волоссям.

Щітка з нейлоновою щетиною

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №7

Щітки з нейлоновою щетиною виготовлені із синтетичного матеріалу, який знижує статичну електрику та ефективно розплутує густе волосся. Цей гребінець не електризує волосся.

Вигнутий гребінець

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №8

Вигнуті щітки ергономічні та відповідають формі голови людини. Більшість з них виготовлені з легкого пластику і мають вентиляційні отвори, що робить їх добрим вибором для подорожей, відвідування тренажерного залу або в будь-який час, коли ви хочете швидко висушити волосся.

Гребінець-лопатка

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №9

Широка основа лопатевих щіток дозволяє їм швидко покривати велику поверхню, одночасно розгладжуючи волосся. Це відмінний вибір для людей з довгим прямим волоссям.

Щітка з вентиляцією

Щітка, що вентилюється, — найкращий вибір для швидкого сушіння феном мокрого волосся. Вентиляційні отвори пропускають гаряче повітря, досягаючи всіх шарів волосся.

Кругла щітка

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №10

Круглі щітки – гарний вибір для сушіння волосся феном та укладання розпущених хвиль. Вони повністю круглі, що дозволяє легше розчісувати волосся, створюючи кучері чи хвилі (залежно від розміру щітки).

Гребінець із широкими зубчиками

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №11

Гребінці з широкими зубами мають товсті зубці із простором між ними. Їх можна використовувати на густому або кучерявому волоссі, коли воно вологі.

Як правильно підібрати гребінець за типом волосся

Другий важливий момент при виборі гребінця – тип волосся.

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №12

Який гребінець краще використовувати для тонкого волосся? В цьому випадку ідеально підійдуть щітки з дуже м'якої щетини кабана, які дбайливо впливають на волосся і шкіру голови й надають їм природний блиск. У них жорстка щетина, яка допомагає розплутувати волосся, не висмикуючи його.

Для густого волосся найкраще підійде плоска щітка. Спробуйте варіант з кабанячої вовни та нейлонових шпильок; нейлонові шпильки досить міцні, щоб швидко розчесати густу шевелюру, а шерсть кабана посилює блиск шляхом перерозподілу натуральних олій.

Щітки-лопатки хороші для довгого волосся, оскільки дозволяють розчесати більшу частину волосся одночасно, усуваючи вузли та перерозподіляючи жир. Щітка з гумовою подушечкою добре підходить для прямого волосся, схильного до статичного заряду.

Як обрати гребінець для волосся: повний гайд для вас та вашої ідеальної зачіски - фото №13

Щітка з м'якою щетиною найкраще підходить для витонченого волосся, тому що вона ніжна і не вирве волосся. А ось люди з кучерявим волоссям можуть звернути увагу на міцний  гребінець з широкими зубами. Використання такого гребеня в душі допомогти запобігти ламкості, яка виникає при розчісуванні сухого кучерявого волосся. Також добре підійдуть щітки, що розплутують, з жорсткою щетиною.

А ось найкращий гребінець для запобігання ламкості — щітка з гнучкими щетинками, які згинаються разом із волоссям, не викликаючи їх ушкодження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для слабкого або ламкого волосся варто використовувати м'яку щітку з щетини кабана (або аналогічний синтетичний варіант).

Раніше ми розповідали про зимові заборони для волосся . У холодну пору року варто уникати щонайменше 10 речей.

Фото — healthline.com.