Для росту та проти випадіння: 2 рецепти гірчичної маски для волосся, яке варто мати під рукою

Догляд за волоссям
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

маска для волосся з гірчиці
Фото: ІІ для Хочу!

Як маска для волосся з гірчиці може полегшити б'юті-рутину?

Маска для волосся з гірчицею – засіб, який можна зробити самостійно. Але як і навіщо? Редакція Хочу! тут, щоб відповісти на ці запитання.

Користь гірчичної маски для волосся

Використання гірчичної олії допомагає відстрочити появу сивини або зменшити її прояви. Більше того, на думку експертів onlymyhealth.com це легкодоступний інгредієнт, який є практично в кожному будинку не має побічних ефектів.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це ще не всі переваги, якими може похвалитися гірчична маска для волосся:

  • Стимулювання росту: гірчиця містить поживні речовини, які сприяють циркуляції крові, що допомагає стимулювати волосяні фолікули та сприяти здоровому зростанню волосся.

  • Запобігання випаданню волосся: антибактеріальні та протигрибкові властивості гірчиці допомагають підтримувати здоров'я шкіри голови.

  • Поліпшення текстури волосся: регулярне застосування гірчичної маски допомагає кондиціонувати і зволожувати волосся, роблячи його більш гладким, блискучим і легко піддається укладанню.

  • Відстрочення появи передчасної сивини: маска з гірчицею може допомогти відстрочити появу сивого волосся, живлячи волосяні фолікули та забезпечуючи його необхідними поживними речовинами, необхідними для вироблення пігменту.

Однак, варто бути обережнішими і проконсультуватися з дерматологом перед застосуванням такої маски! Індивідуальна реакція, особливості організму та можливі побічні ефекти це те, що варто враховувати перед тим, як впевнено говорити собі "Ні!" на питання: "Чи шкідлива гірчична маска для волосся?".

Маска для росту волосся з гірчицею в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 2 ст. ложки гірчичного порошку,

  • 2 ст. ложки теплої касторової або кокосової олії,

  • 1 ст. ложка меду,

  • яєчний жовток.

Змішайте гірчичний порошок та олію до утворення однорідної пасти. Додайте до складу меду і ще раз добре перемішайте. Тепер збийте яєчний жовток і додайте його до маски.

Таку маску потрібно наносити на коріння волосся, а також акуратно втирати у шкіру голови. Після нанесення волосся потрібно обернути плівкою або рушником. Через 20-30 хвилин необхідно змити маску теплою водою та помити волосся шампунем.

Не забудьте перевірити індивідуальну реакцію на маску на невеликій ділянці шкіри. Це допоможе уникнути алергічної реакції. Якщо під час процедури ви відчуєте сильний дискомфорт – не зволікайте та змийте маску.

Гірчична маска проти випадання волосся

Інгредієнти:

  • 2 ст. ложки гірчичного порошку,

  • 2 ст. ложки теплої води,

  • 1 ст. ложка реп'яхової або касторової олії,

  • 1 ст. ложка цукру,

  • яєчний жовток.

Гірчичний порошок залийте теплою водою та перемішайте. Потім додайте в пасту масло|мастило|, вмішайте цукор і збитий яєчний жовток. Коли всі інгредієнти будуть у збиранні, ретельно перемішайте їх до утворення однорідної маси.

Нанесіть маску на коріння волосся, але намагайтеся не торкатися довжини — гірчиця може зробити волосся сухим. Після нанесення маски оберніть голову рушником або надягніть шапочку для душу. Походьте з маскою 15-30 хвилин і змийте теплою водою. Використовуйте шампунь, щоб краще змити з волосся залишки гірчиці та олії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, наскільки часто потрібно мити волосся, щоб не створити проблем собі і не завдати їм шкоди. У цьому питанні частота справді має значення!

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.