Помада замість тону та вологий спонж: дізнайтесь, як зробити звичайну косметику водостійкою

Макіяж
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Іноді впродовж дня не вистачає часу для корекції макіяжу, тож варто робити його стійким, щоб він пережив і вогонь, і воду, і дощ, і роботу. В нашому матеріалі ви знайдете секрети від візажистів, які допоможуть зробити звичайну косметику водостійкою.

На порталі ukr.media поділилися порадами, які допоможуть вам зробити макіяж більш стійкими. Радимо взяти до уваги ці хитрощі, щоб завжди виглядати на всі 100%.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Праймер під макіяж

Якщо ваш тональний крем не тримається довго, вам може допомогти суперстійкий прозорий праймер для макіяжу очей, губ і обличчя на основі високомолекулярного силікону. Він покращує взаємодії тонального крему або пудри зі шкірою та ідеально підходить для жирної шкіри.

Техніка бейкінг

Якщо макіяж під очима змазується, техніка "бейкінг" може вам допомогти. Нанесіть коректор під очі, утворюючи перевернутий трикутник в цій зоні, і розтушуйте його вологою губкою. Потім застосуйте розсипчасту пудру на обличчя та зачекайте 5-10 хвилин, поки макіяж "запечеться". Результат — ідеально рівний і стійкий макіяж.

Фіксатор макіяжу

Щоб зберегти свіжий макіяж впродовж дня, нанесіть невелику кількість фіксатора перед нанесенням тонального крему. Фіксатор створює плівку, яка не дозволяє тональному крему забиватися в пори. Після завершення макіяжу також нанесіть знову фіксатор, щоб косметика трималася довго.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Матова помада замість тону

Якщо ви плануєте робити яскравий макіяж, то замість тонального крему можна використовувати матову стійку помаду з відтінком вашого тонального засобу. Це підсилить яскравість макіяжу і зробить його більш стійким.

Тональний крем як база для тіней

Щоб підвищити стійкість тіней на повіках, нанесіть невеликий шар тонального крему перед нанесенням тіней. Це допоможе їм не розтиратися впродовж дня.

Вологий спонж і пудра

Щоб зробити макіяж губ стійким, спочатку зволожте губи бальзамом і дайте йому наситити його губи. Потім видаліть надлишки бальзаму і нанесіть тонкий шар тонального крему на губи, пудру і лиш в останню чергу помаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо у вас засохла туш, то не поспішайте викидати її. Краще  додайте декілька капель бюджетного засобу у флакон.