Довгі, міцні, свої: 8 способів відростити нігті

Манікюр і педикюр
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Здорові нігті завжди в моді, але досягти їх не завжди легко. То нігті ростуть зі швидкістю равлика, то ламаються відразу ж, як досягнуть такої бажаної довжини. Редакція Хочу дізналася – відростити (і не зламати) довгі та здорові нігті можна, якщо дотримуватись деяких правил.

Як відростити довгі нігті?

Досягти довгих і міцних нігтів можна використовуючи різними способами. У хід можуть піти масаж, кератиновий наповнювач, регулярне підпилювання і навіть часник, пише newbeauty.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пластифікація

Якщо ви не чули про техніку пластифікації нігтів, ви багато упускаєте. Нейл-експертка Ян Арнольд рекомендує цю процедуру для збереження здоров'я нігтів та прискорення їх зростання. Пластифікація, по суті, це щоденна обробка нігтів та навколишньої шкіри лікувальною олією. Арнодьл радить внести пластифікацію у вечірню рутину.

Збільшення кровообігу

Майстер манікюру Джулі Кандалек додає, що покращення кровообігу та припливу крові до нігтів може допомогти прискорити їх зростання. Воно радить масажувати нігті двічі на день за допомогою крему для рук або олії для кутикули.

Довгі, міцні, свої: 8 способів відростити нігті - фото №1

Регулярне підпилювання

Майстер манікюру Брітні Бойс радить підпилювати нігті хоча б раз на тиждень, щоб краї не зазубрили. Це не дозволить їм зачепитися за будь-що, що призведе до поломки.

Використовуйте тонку пилку для нігтів, наприклад скляну або з зернистістю не менше 180,

— радить вона.

Використовуйте верхній захисний шар

Лакове покриття або зміцнюючий лак з живильними інгредієнтами додасть міцність тонким, ламким нігтям і допоможе створити захисний шар для подальшого зміцнення нігтів.

Часник

Так все вірно. Джулі Кандалек радить натирати нігті подрібненим часником або використовувати продукти, що його містять.

Часник сприяє росту нігтів, тому що він багатий на селен,

- пояснює вона.

Використовуйте кератиновий наповнювач

У разі коли нігті сильно пошкоджені, Арнольд рекомендує кератиновий наповнювач. При постійному використанні він може значно зменшити лущення та білі плями, а також допомогти відновити розірвані зв'язки у структурі нігтя та створити більш укріплену основу. Арнольд рекомендує наносити кератиновий наповнювач двічі на день на чисті натуральні нігті протягом одного-двох тижнів, щоб прискорити зростання нігтів.

Зволоження

Бойс зазначає, що найкращий спосіб збільшити довжину нігтів — це не допускати їхньої поломки.

Сухі нігті стають більш ламкими, що робить їх схильнішими до поломки та тріщин,

— пояснює Бойс.

Вона радить наносити на нігті масло для кутикули три-чотири рази на день і постійно зволожувати руки.

Довгі, міцні, свої: 8 способів відростити нігті - фото №2

Уникайте води

Якщо ви миєте посуд вручну, надягайте рукавички для миття посуду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Намагайтеся уникати занурення рук у воду на тривалий період часу, тому що це змушує ваші нігті стискатися та розширюватись,

– каже Бойс.

Раніше ми розповідали як зробити руки молодшими за допомогою манікюру, якщо вам за 40. Починати, звичайно ж, потрібно з догляду.