Парфум, парфумерна і туалетна вода: у чому насправді різниця і чи варто переплачувати?

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ви знайшли ідеальний аромат, але тепер постала нова проблема: не знаєте, що обрати — парфум, парфумерну чи туалетну воду. Що варто знати про ці всі засоби та на якому краще зупинити свій вибір? Розповідаємо в нашому матеріалі!

Парфум (Perfume)

Це найсильніший засіб, який містить приблизно 20-30% ароматичних компонентів. Це робить аромат парфуму надзвичайно сильним та стійким. Такий засіб часто випускають без розпилювача, адже його потрібно наносити точково на шкіру, наприклад, за вухами або на зап'ястях.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Парфумерна вода (Eau De Parfum)

Парфумерна вода містить менше ароматичних компонентів, зазвичай 15-20%. Її стартові акорди можуть швидко випаровуватися, але серце та база аромату залишаються на шкірі довше. Відмінність полягає в тому, що парфумерна вода звучить менш інтенсивно, але в залежності від аромату може бути досить стійкою.

Туалетна вода (Eau De Toilette)

У туалетної води концентрація ароматичних компонентів найменша, зазвичай 8-15%. Це робить її аромат менш стійким, оскільки вона містить більше спирту і швидше випаровується зі шкіри.

Що обрати?

Вибір між цими видами ароматів залежить від особистих вподобань та обставин. Парфуми найкраще підходять для вечірнього або зимового використання, оскільки вони важкі та стійкі. Парфумерна вода є гарним вибором для щоденного використання, оскільки вона зазвичай стійка, але має досить приємний та не надто нудкий аромат. А туалетна вода підходить для будь-якого дня та часу року, оскільки її аромат найменш інтенсивний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про парфумерний етикет . Дізнайтеся, як носити парфуми, щоб не дратувати інших і не осоромитися.