Нюхаєте каву, коли обираєте парфуми? Дізнайтеся, чому ця дія завадить вам обрати вдалий аромат

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

В багатьох парфумерних магазинах зустрічаються баночки з кавою, які призначені для того, щоб нюхати їх після тестування парфумів. Довгий час експерти та консультанти в магазинах стверджували, що це допомагає запобігти змішуванню ароматів, розкрити повну піраміду запаху та обрати правильний аромат.

Однак, насправді така маніпуляція може завдати більше шкоди, ніж користі. Чому? Розповідаємо далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не варто нюхати каву в парфумерних магазинах?

Скляна баночка з насиченим ароматом кави фактично забиває рецептори нюху і може тимчасово позбавити їх чутливості до певних нот парфуму. Виявляється, молекули кави змішуються з запахом, який ви вже тестували, тож наступний аромат ви відчуєте менш чітко, що може спотворити враження від парфуму.

Замість того, щоб нюхати каву, краще випити негазованої води. Вона допоможе освіжити рецептори носової порожнини та підготує їх до нового тестування. Важливо, щоб вода була чистою та простою.

Крім того, при виборі парфуму слід дотримуватися кількох правил:

  • Розпорошіть парфуми на відстані 15-20 см від паперової смужки.

  • Піднесіть смужку до обличчя, але не занадто близько, щоб не відчути надто концентрований запах. Вдихніть, заплющивши очі.

  • Якщо аромат сподобався, нанесіть його на зап'ястя, зачекайте 10-15 секунд, а потім оцініть, як він розкривається на шкірі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звертайте увагу на сезонність парфуму та слухайте своє тіло: якщо відчуваєте нудоту, біль у голові або чхаєте, це може бути показником, що аромат вам не підходить. А також дізнайтеся, як правильно носити парфум, щоб не дратувати запахом інших людей.