Дізнайтеся, як змішувати парфуми, щоб створити свій унікальний аромат

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Одне — обирати парфум в магазинах, а зовсім інше — створювати власний фірмовий аромат. Що таке парфумерне нашаровування та як вдало поєднати аромати? Читайте в нашому матеріалі!

Нашарування ароматів — це поєднання двох ароматів для створення нового, індивідуального запаху або нашарування інших засобів для тіла з ароматом для збільшення сили та тривалості дії. У випадку нашарування перед нанесенням парфуму використовують засоби для тіла з тим самим ароматом чи засоби зі схожими нотами. Концепція зародилася на Близькому Сході, де любителі ароматів нашаровують до 7 різних запахів одночасно у казковому стилі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Для чого це робити? Ви зможете створити, зробити так, щоб ваш аромат тримався довше, а також знайти запах, який буде найкраще відображати вашу індивідуальність.

Як поєднувати парфуми? 

Вибирайте додаткові, контрастні або лінійні аромати, залежно від вашого смаку. Починайте з базового шару — ароматного засобу для тіла, щоб підсилити інші шари. Зволожуйте шкіру за допомогою лосьйону для тіла, щоб вона добре утримувала аромат. Якщо ви наносите кілька шарів парфумів, спочатку використовуйте сильніший, а потім додайте легший аромат, щоб не заглушити тонші ноти. Додайте ароматичні акценти на тильну сторону колін, внутрішню складку ліктя, шарф чи волосся.

Які аромати добре поєднуються?

  • Цитрусовий + квітковий;

  • Амбра + ліс;

  • Троянда + ліс;

  • Троянда + жасмин;

  • Бергамот + грейпфрут.

Гарною точкою для початку є поєднання парфумів з загальною нотою, навіть якщо вони належать до різних сімейств. Ще однією стратегією є використання аромату з однією нотою для підкреслення нот вашого основного парфуму. Наприклад, якщо ви хочете виділити трояндову ноту у своєму парфумі, додайте аромат з однією трояндовою нотою.

Чи є аромати, які не поєднуються один з одним?

Якщо ви натрапили на поєднання, яке вам не подобається, запам'ятайте його на майбутнє. Наприклад, поєднання двох насичених парфумів може призвести до дивних результатів, особливо якщо вони мають ноти, які не гармоніюють. Аналогічно, поєднання двох сильних парфумів із домінантними п'янкими нотами може виявитися занадто насиченим.

Головне — не перенасичувати аромат і не забувати про баланс, щоб зберегти гармонію парфуму. Кожен засіб для тіла чи лосьйон, який ви наносите на шкіру, повинен доповнювати ноти обраних парфумів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нещодавно ми писали про парфуми у стилі Old Money. Не пропустіть 3 аромати для тих, хто хоче виділитися із натовпу.