Цитрусові парфуми: для кого підходять та чи можна "носити" їх весь рік?

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Аромати з цитрусовими нотками полюбляють багато жінок, однак навколо цього запаху ходить багато чуток. Хтось остерігається цитрусових парфумів, тому що вони ніби-то нестійкі. Інші ж думають, що такий яскравий та свіжий аромат пасуватиме далеко не всім.

Почнімо з того, що аромат цитрусових має тонізувальний ефект. Це властивість цитрусових, яка використовувалася навіть до появи парфумерії. Ця магія полягає в психосоматиці, де емоційне збудження призводить до підвищення фізичного тонусу. Тож якщо вам хочеться покращити настрій та почуватися бадьоріше — робіть ставку на цитрусові парфуми.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи правда що цитрусові парфуми нестійкі? Так, частіше за все через те, що парфуми свіжі та легкі, вони вивітрюються швидше. Однак це стосується виключно цитрусових ароматів. Якщо в композиції засобу є пачулі, амбра чи мох, то його стійкість буде значно вищою.

Цитрусові ноти гармонійно поєднуються з різними компонентами, але важливо уникати їх перевантаження. А ще важливо пам'ятати, що взаємодія з типом шкіри також впливає на стійкість аромату.

Чи можна використовувати цитрусові парфуми цілий рік? Так, але для літа вибирайте яскраві цитрусові, а для осені-зими — з теплими нотами амбри, деревини чи замші.

Кому підходить цитрусовий парфум? Цитрусові парфуми універсальні. Вони підходять для жінок та чоловіків, для активного способу життя, роботи та відпочинку.

На які цитрусові аромати звернути увагу? 

  • Gian Marco Venturi Woman  — елегантний квітково-цитрусовий аромат з бергамотом, грейпфрутом, фрезією, ірисом та мускусом.

  • Elizabeth Arden Green Tea  — свіжий аромат зеленого чаю з лимоном, ревенем, жасмином, мускусом та дубовим мохом.

  • Montale Dark Purple  — спокусливий аромат з цитрусовими нотами сливи та апельсина, троянди, герані, мускусу, амбри та дерева тику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про ТОП-3 парфумів з ароматом імбиру . Ця пікантна екзотика, яка зігріє в найлютіший мороз!