Як вибрати парфуми, які пасуватимуть саме тобі: 3 правила для вдалого вибору

Парфумерія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Улюблений аромат парфумів додає впевненості та вдало завершує обраний образ. Проте підібрати запах , який пасуватиме людині - це досить складне завдання. Зараз надзвичайно великий вибір на ринку парфумерії, тому можна годинами обирати та розгубитися від різномаїття.

Жінці важко зупинитися на одному ароматі, адже вона різноманітна і багатогранна особистість, яка варта найкращого. Як підібрати для себе гарні, приємні та відповідні ароматичні композиції, розповідає moyo.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як вибрати парфуми, які пасуватимуть саме тобі: 3 правила для вдалого вибору - фото №1

1. Парфуми  (фр. Parfum), мають найбільш концентрований склад від якого залежить стійкість аромату і ціна. Згідно з правилами етикету духи використовують ввечері. Стійкість - до 10 годин.

2. Парфумована вода - "туалетні духи"  склад базується на натуральному спирті, але вдвічі меншій концентрації, ніж у парфумах. Можна носити вдень.  Стійкість - від 4 до 6 годин.

3. Туалетна вода - найлегший вид парфумерії з концентрацією ароматичних речовин  7-10%. Стійкість такого аромату – від 3 до 4 годин.

Як обрати парфум відповідно до характеру

Для цілеспрямованих особистостей, які чітко планують своє життя можна обирати квітково-фруктові аромати, для денного нанесення і альдегідні, для вечірнього.

Для активних людей, які постійно у русі - обирати композиції, які мають в своєму складі нотки зелені, прянощів, цитрусових або квіткових, для дня і морські, східні і пряні - на вечір.

Для авантюрних, комунікабельних, рішучих підійдуть квітково-амброві, моховиті або орієнтальні аромати. А на вечір - квітково-деревні.

Вдумливим та розважливим дівчатам припадуть до смаку пряні, альдегідні, квіткові або східні парфуми.

Правила для вдалого вибору

  1. Для походу за парфумом найкраще вибрати ранкові години. Так ніс ще не встигає "втомитися", і нюх працює найкраще.

  2. Перед походом за парфумами не варто користуватися додатковими ароматами – наносити свій чи використовувати різного роду ароматичні масла, це може зашкодити правильно сприйняти композицію інших духів.

  3. Якщо на прикметі немає якогось певного запаху, виберіть хоча б його тип. Це дозволить зробити подальший вибір більш продуктивним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, які парфуми очікувати у 2024 році. Це найпопулярніші аромати, які будуть у тренді цього року.