Річниця весілля принцеси Діани та короля Чарльза: цікаві факти про легендарну сукню леді Ді (ФОТО)

Ікони стилю
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Річниця весілля принцеси Діани та принца Чарльза, фото
Фото: Getty Images

З нагоди цієї події розповідаємо вам про те, як створили культову весільну сукню принцеси Діани

29 липня 1981 року леді Діана Спенсер вийшла заміж принца Чарльза. Хоча шлюб цієї пари був не надто щасливим та довгим, в історію увійшла культова сукня принцеси. З нагоди річниці весілля цієї королівської пари ми пропонуємо вам прочитати кілька цікавих фактів про сукню Діани.

Весільна сукня принцеси Діани є однією з найбільш знакових весільних суконь в історії. Її дизайн, матеріали та самі події навколо весілля привернули увагу всього світу. Ось кілька цікавих фактів про цю знамениту сукню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Весільна сукня принцеси Діани, фото
Фото: Getty Images

Сукню створили британські дизайнери Девід і Елізабет Емануель. Вони були відносно невідомими на той час, але після цього особливого замовлення їхня популярність зросла.

Більшість деталей сукні були зроблені вручну. Наприклад, мереживо було зшите вручну, а перли, пришиті до тканини.

Сукня була виготовлена з італійського шовку та тюлю. Для її пошиття було використано близько 40 ярдів тканини. А ось мереживо, яке оздоблювало вибір, походило з Королівської колекції та раніше належало королеві Марії.

Як виглядала весільна сукня принцеси Діани, фото
Фото: Getty Images

Весільна сукня принцеси Діани була прикрашена понад 10 000 перлинами та паєтками. А її фата мала довжину 25 футів (приблизно 7,6 метра) і була найдовшою королівською вуаллю в історії.

Проєкт сукні тримали в суворій секретності, щоб зберегти інтригу до дня весілля. Для запобігання витоків, Емануелі навіть створили запасну сукню.

Під час весілля, сукня дещо пом’ялася, коли Діана їхала в кареті до церкви. Проте це не зменшило її краси та величності

Весілля принцеси Діани та Чарльза, фото
Фото: Getty Images

Після весілля сукню було збережено і виставлено в різних музеях. З 2014 року вона була частиною експозиції в Альторпі, родинному маєтку Спенсерів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також вам буде цікаво дізнатись про те, який таємний сенс закладено в нещодавній образ Кейт Міддлтон. Виявляється, принцеса вбранням натякнула на свій справжній діагноз.