Диявол — в деталях: що потрібно знати про весільні туфлі принцеси Діани (ФОТО)

Ікони стилю
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Принцеса Діана та принц Чарльз, фото
Фото: Getty Images

Розповідаємо про, ймовірно, найвідоміші весільні туфлі в історії

Ми вже розповідали про те, що стиль принцеси Діани був вельми провокативним. Чого тільки варта чорна "сукня помсти" , яку вона одягнула після новини про зраду принца Чарльза. Ще одним цікавим виробом в гардеробі леді Ді є її весільні туфлі, цікаві факти про які ви можете прочитати в цьому матеріалі.

29 липня 1981 року, у соборі святого Павла в Лондоні, відбулося весілля принцеси Діани та принца Чарльза. Образ леді Діани вразив усіх: вона з'явилася у пишній сукні з шовкової тафти, що нагадувала кремовий торт, з ніжними мереживами, ручною вишивкою, десятьма тисячами перлів і 8-метровим шлейфом. Проте за всім цим неймовірним образом ніхто й не помітив її туфельки…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Напередодні весілля принцеса Діана звернулася до декількох нішевих дизайнерів того часу, маловідомих широкій публіці, але високо оцінених серед успішних людей. До цих дизайнерів належали Девід і Елізабет Емануель, які крім створення весільних суконь для леді Ді, також займалися розробкою взуття та аксесуарів. Саме вони створили дизайн взуття, яке планувалося як справжня прикраса і було виготовлене вручну Клайвом Шилтоном — майстром взуття Made in England. 

Принцеса Діана та принц Чарльз, фото
Фото: Getty Images

Ці туфлі були виготовлені з шовкового атласу та прикрашені 542 блискітками й 132 перлами. У центрі взуття було розміщено серце, обрамлене ніжним мереживом і вишивкою. Туфлі Леді Діани стали втіленням романтизму — всередині них були вишиті згадки про новий королівський союз у вигляді ініціалів D і C, переплетених у формі серця.

Весільні туфлі принцеси Діани, фото
Фото: Getty Images

На спеціальне прохання принцеси Уельської її весільні туфлі мали надзвичайно низький каблук. Річ у тому, що леді Діана мала високий зріст. Навіть без підборів вона була вищою за свого майбутнього чоловіка. Тож леді Ді вирішила уникнути підборів, щоб не здавати на фоні коханого надто високою. Цей маленький жест відображав всю ніжність і любов Діани до свого чоловіка. Як шкода, що він цього не цінував, й пізніше зрадив Діану… Але про це ми розкажемо вже іншого разу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те, чому королева Єлизавета все життя носила одне й те ж саме намисто з перлів . Дізнайтеся, який сенс ця прикраса мала для її Високості.